Chateau Meiland ook in Vlaanderen een succes!

Chateau Meiland is in Vlaanderen ook een groot succes. Ze zijn inmiddels weer in een nieuw seizoen te zien op VIJF. Iedere dinsdag om 20.35 uur kun je genieten van de enthousiaste Martien Meiland, zijn vrouw Erica, dochter Maxime, kleindochter Claire en schoonmaakster Nadège.

Martien Meiland

Na twee seizoenen verbouwen, afzien, wijnen, bikkelen, honderden kleine en grote catastrofes en boekingen tot 2022 is de familie Meiland gesloopt. Het is dus de hoogste tijd voor een welverdiende vakantie. Martien, Erica, Maxime, kleine Claire en huishoudster Nadège reizen af naar een luxe resort op het altijd zonnige Tenerife. “Ik heb zo’n zin om aan het piscine bij het hotel te liggen, in plaats van naar onze piscine te lopen met drankjes”, aldus Martien Meiland.

Chateau Meiland

Terug op het Chateau Meiland is het na het winnen van de Gouden Televizierring voor Chateau Meiland nog drukker geworden. En ook al heeft de familie met de komst van huishoudster Nadège een lot uit de loterij getrokken, de chaos is er niet minder op geworden. Naast het verzorgen van de gasten moet er namelijk nog veel aan het pand gebeuren.

Naar Tenerife

In de eerste aflevering van Chateau Meiland van dit seizoen, zagen we hoe de familie na een lang jaar klussen en gasten ontvangen op het kasteel, toe is aan vakantie. Ze gaan naar Tenerife en schoonmaakster Nadège mag mee. Het leven aan het zwembad en ‘all inclusive’  buffet leven bevalt zelfs zo goed, dat Martien Meiland overweegt te emigreren.

Brand in Chateau Meiland

In de aflevering van dinsdag 5 mei zien we dat het bitterkoud is in het kasteel. Tja, dat kan natuurlijk niet als er nieuwe gasten aankomen. Tijd dus om de houtkachels eens goed op te stoken. Langzaam vult de eetkamer zich met rook. Martien probeert met Maxime de brandende blokken hout uit de haard te scheppen maar het is te heet – er is geen houden meer aan. Er klinkt luid gerommel uit het rookkanaal. Brand! De vlammen slaan uit de schoorsteen, hoog op het dak. De familie holt in paniek kris kras door elkaar – wat is het nummer van de brandweer? En waar is de kleine Claire?  

Chateau Meiland elke dinsdag om 20.35 op VIJF.

Foto’s VIJF.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 mei 2020 /