Acteur Peter Rouffaer vertelt over corona revalidatie

Acteur Peter Rouffaer vertelt over zijn revalidatie na Corona in de laatste aflevering van Topdokters: Corona op maandag 4 mei om 20.35 uur op VIER. De acteur die je misschien nog kent als dokter Geert uit Thuis werd hard getroffen door het coronavirus. Hij verloor in twee weken tijd zestien kilo!

Doodsstrijd

In UZ Leuven worden patiënten die door covid-19 op intensieve zorg liggen door het psychiatrisch team opgevolgd, ook wanneer ze terug thuis zijn. Vaak hebben ze het moeilijk om hun doodsstrijd een plaats te geven. Eén van de patiënten van psychiater Prof. Joris Vandenberghe is acteur Peter Rouffaer, bekend uit Thuis.

Peter Rouffaer

Tijdens een videoconsultatie beschrijft hij hoe moeilijk andere mensen zijn angsten kunnen begrijpen. Doordat hij nipt kunstmatige beademing kon vermijden verloopt zijn fysiek herstel vlotter, maar twee weken lang moest hij elke minuut aftellen tot het verstikkende gevoel van zuurstoftekort voorbij zou gaan. Peter Rouffaer is niet de enige bekende Vlaamse acteur die tegen het virus vocht. Acteur en presentator Axel Daeseleire lag zelfs 10 dagen in coma door Corona.

Lange revalidatie

Op de intensieve zorg in UZ Leuven is goed nieuws bij dr. Philippe Meersseman. De man die al weken aan kunstmatige beademing lag en hartverscheurende audioboodschappen kreeg van zijn familie, is wakker en kan zijn familie via Skype even zien. Er wacht hem nog een lange revalidatie, zoals dat voor de meeste coronapatiënten geldt. In ZNA Stuivenberg is er bij dr. Niels Vanregenmortel helaas een patiënt die het niet haalt.

Leren leven met Corona

De maatregelen versoepelen maar ondertussen blijven de dokters even verbeten verder werken. De afgelopen maanden hadden ze weinig rust, de vermoeidheid en het gemis van familie beginnen door te wegen. Stilaan proberen de ziekenhuizen zich te reorganiseren voor patiënten met en zonder corona. Wat het videodagboek van deze dokters vooral duidelijk maakt is dat we nog een hele tijd met corona zullen moeten leren leven.

Foto: VIER.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 mei 2020 /