Studio Tarara strijdt met Chernobyl voor Rockie Award

Studio Tarara strijdt met Chernobyl, The Loudest Voice, Dublin Murders en Years and Years voor de prestigieuze Rockie Award in de categorie Limited Series. Ze zijn niet de enige Vlaamse genomineerde op het Canadese festival: ook Ooit Vrij is genomineerd in de categorie voor docu’s.

Bedenker Studio Tarara: ‘Chernobyl beste’

Tim Van Aelst (bedenker, co-scenarist en co-regisseur van Studio Tarara) is onder de indruk van de nominatie. “Wat een mooi gezelschap om in te vertoeven! Chernobyl is wat mij betreft de beste reeks van de afgelopen jaren en HBO’s The Loudest Voice allicht de tweede beste. Je hoort te zeggen dat winst niet noodzakelijk is want dat een nominatie op zich al knap is. Wel, dat kan ik nu dus eens écht menen. Hulde aan de hele cast en crew van Tarara. En hulde aan VTM om zo’n reeks aan te durven.”

‘Gedurfde reeks’

Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “Wauw, wat een fantastische prestatie alweer van Shelter om in dit lijstje van kleppers opgenomen te worden. En terecht. Studio Tarara was een gedurfde reeks, die uniek was bij VTM in het kader van haar 30-jarig bestaan. Een dikke proficiat aan Tim, Sofie, heel de ploeg van Shelter en cast!”

Studio Tarara Peter Van Den Begin (Jean Van Hoof) en Lauren Versnick (Babs Degryse).

Genomineerden

De genomineerden liegen er dus niet om. Maar waar gaan die series eigenlijk over? Over Studio Tarara hebben we op VlaamsKijken natuurlijk verschillende artikelen geschreven, maar ook de andere reeksen zijn aanraders. Een rijtje met daarbij natuurlijk ook Studio Tarara voor wie deze reeks helemaal heeft gemist (zelf moet ik Chernobyl, The Loudest Voice, Dublin Murders en Years and Years allemaal nog kijken).

Studio Tarara:

1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van “Studio Tarara” zich gaandeweg in een spiraal van zelfdestructie. Ricky is verslaafd aan drank en drugs, Sandra aan seks en Jean blijkt een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een mysterieuze zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek.

Chernobyl

Chernobyl dramatiseert het verhaal van het nucleaire ongeval in 1986, een van de ergste door mensen veroorzaakte catastrofes in de geschiedenis – en van de offers die zijn gebracht om Europa te redden van onvoorstelbare rampen.

The Loudest Voice:

Deze miniserie uit 2019 van betaalzender Showtime telt zeven afleveringen en is gebaseerd op Roger Ailes-biografie The Loudest Voice in the Room (2014) van auteur Gabriel Sherman. Met in de cast grote namen als Russell Crowe, Seth MacFarlane, Sienna Miller, Simon McBurney en Naomi Watts.

Bestel de DVD van The Loudest Voice op Amazon.

Dublin Murders:

The Dublin Murders is een Britse psychologische thrillerserie van de zender BBC One. Killian Scott (Strike) en Sarah Greene (Penny Dreadful) kruipen in de huid van detectives Rob Reilly en Cassie Maddox. De serie concentreert zich op twee moordonderzoeken, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben. Ze bleken toch verweven met elkaar.

Years and Years:

De familie Lyon uit Manchester is een heel gewone Britse familie. De belevenissen van vier broers en zussen, hun nakomelingen en grootmoeder Muriel beperken zich echter niet tot het heden. Zo wordt Donald Trump herkozen en zijn de naweeën van de Brexit nog duidelijk voelbaar in een Britse samenleving die tot het jaar 2034 wordt belicht. Te zien op NPO Start Plus.

Prijzen

Studio Tarara won eerder al een Golden Intermedia Globe (Best Entertainment – Mini Series) op het World Media Festival in Hamburg, de Bronze World Medal op de New York Festivals TV & Film Awards in de categorie Entertainment Program – Drama en een award voor Beste Serie op het Berlin International TV Series Festival.

Shelter

Het is niet de eerste Rockie Award-nominatie voor prijsbeest Shelter. Het eerste seizoen van Safety First en het tweede seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen? werden beiden al genomineerd in de categorie Comedy, en Shelter kon ook reeds vijf nominaties verzilveren: seizoen 2 van Benidorm Bastards en seizoen 1 van Wat Als? wonnen beiden telkens in de categorieën Best Comedy en Best Entertainment. Het tweede seizoen van Wat Als? won opnieuw de award voor Best Comedy. 

De Rockie Awards worden uitgereikt tijdens het Canadese BANFF World Media Festival op 15 juni tijdens een online ceremonie. Studio Tarara is niet de enige Vlaamse productie die kans maakt. Ook docureeks Ooit Vrij is genomineerd.

FOTO: VTM

FOTO’S: VTM.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 april 2020 /