Kürt Rogiers krijgt gastrol in LEGO MASTERS bouwwerk

Kürt Rogiers krijgt gastrol in LEGO MASTERS bouwwerk van Andreas en Arno. In aflevering 3 van het succesvolle Nederlands-Vlaamse programma krijgen de bouwers maar liefst twee opdrachten voor hun kiezen.

Opdrachten LEGO MASTERS aflevering 3

De opdracht uit de derde aflevering van LEGO Masters luidt: maak van een half voorwerp weer een ‘heel’ onderwerp. Jan en Lola mogen kiezen welk object de anderen voorgeschoteld krijgen. Bij de tweede opdracht wordt niet het voorwerp, maar het team gehalveerd. Een lastige opgave voor sommige deelnemers, die juist de hulp van hun teamgenoot heel hard kunnen gebruiken. Zo heb je bij de kennismaking met de deelnemers van LEGO MASTERS al kunnen lezen, dat er een aantal bouwers met minder ervaring met LEGO meedoen.

Tuinkabouter LEGO MASTERS aflevering 3

Teams tijdens aflevering 3

Benieuwd hoe de teams reageren op de opdrachten in LEGO MASTERS aflevering 3? Bjorn krijg een tuinkabouter voorgeschoteld, maar is eigenlijk bang voor die schepsels. Aan de andere kant wil het vandaag niet vlotten bij Lola. “Soms doet m’n hoofd het gewoon niet en ervaar ik mist vanbinnen. Dat heeft niets met LEGO MASTERS te maken, maar wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de chemo die ik kreeg toen ik borstkanker had. Een vervelende nasleep.”

De Nederlandse host Ruben Nicolai polst of hij haar ergens mee kan helpen en Lola heeft inderdaad een verzoek. Waar de presentatoren al niet goed voor zijn. Kürt Rogiers krijgt ook een extra rol toebedeeld: een gastrol in het bouwwerk van het verliefde koppel Andreas en Arno.  

Tranen bij Lola Nouwens in LEGO Masters bij presentator Ruben Nicolai

Kijkcijfers LEGO MASTERS

Zowel jong als ouder duiken massaal voor het scherm om zich te verwonderen aan de creativiteit van de kandidaten en de kleurenpracht van de bouwwerken. In België was aflevering 2 goed voor 847.261 kijkers, goed voor een marktaandeel van 35,7% (VVA 18-54; live +4). Op de jongere doelgroep VVA 18-44 scoorde de tweede aflevering zelfs 45,4%. In Nederland keken bijna 1,5 miljoen kijkers naar de show. Er zijn dus heel wat LEGO-fans. (Zelf zit ik nog in de DUPLO-fase met mijn zoontje, haha).

Stress bij deelnemers Lego masters

#wijzijnLEGOmasters

De home challenges die Kürt Rogiers na elke aflevering in het leven roept, zijn een enorm succes. Op anderhalve week tijd stuurden maar liefst meer dan 11.000 mensen, jong en oud, hun bouwwerk in via Instagram onder #wijzijnLEGOmasters. Het is duidelijk: LEGO MASTERS is welgekomen ontspanning voor zowel ouders als kinderen in deze coronatijden.

Ben jij ook zo’n fan van LEGO? Vraag hier het gratis LEGO® Life Magazine aan. En ken jij deze nieuwe LEGO-sets al?

Kurt Rogiers presenteert nieuwe opdracht #wijzijnlegomasters

FOTO’s VTM:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 april 2020 /