Animatiefilms Carrousel, Mosaic en De Passant

Animatiefilms Carrousel, Mosaic en De Passant zijn geselecteerd voor de competitie van het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy. Het festival stond gepland voor 15-30 juni. Dit jaar vindt dit festival enkel virtueel plaats.

Geselecteerd

Het VAF Wildcardproject Carrousel van Jasmine Elsen en De Passant van Pieter Coudyzer zijn geselecteerd voor de Officiële Kortfilmcompetitie. Mosaic van Imge en Sine Özbilge maakt deel uit van de Perspectives-competitie voor jong en opkomend talent.

Carrousel

Carrousel van Jasmine Elsen gaat over een vrouw die leeft in haar eigen wereld. Het is een zeer goed georganiseerd systeem; een kleine microkosmos. De komst van nieuwkomers – twee vreemde vogels – verstoort haar routine. Ze voelt zich aangevallen, trekt zich terug en wordt agressief om haar manier van leven te verdedigen tot het punt dat ze anderen pijn doet.

Jasmine Elsen maakte Carrousel met de VAF Wildcard die ze in 2016 kreeg voor haar RITCS-afstudeerproject Kastaars. Producent is Brecht Van Elslande voor Animal Tank. De internationale sales agent van Carrousel is Miyu Distribution.

Animatiefilms Carrousel, Mosaic en De Passant naar Annecy

De Passant

De Passant van Pieter Coudyzer volgt een dag uit het leven van twee jongens die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben. Voor de ene is het zijn laatste dag, de andere heeft nog een heel leven voor de boeg. Ze kruisen elkaar op straat… De Passant ging in wereldpremière tijdens het voorbije Anima-festival in Brussel. De productie is van Geert Van Goethem en Linda Sterckx voor S.O.I.L. productions.

Mosaic

Mosaic van Imge en Sine Özbilge vertelt het verhaal van drie buren in Damascus, jonge Syriërs met verschillende culturele en religieuze achtergronden die hetzelfde lot delen. De film wil het publiek een unieke visuele wereld uit het Midden-Oosten doen ontdekken. Het heeft als doel om te informeren over de multiculturele structuur van Syrië. Vooroordelen over Syrische vluchtelingen kunnen zo doorbroken worden. En er kan een dialoog tussen de verschillende culturen ontstaan. Mosaic is geproduceerd door Annemie Degryse voor Lunanime.

Animatiefilms Carrousel, Mosaic en De Passant zijn geselecteerd voor de competitie van het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy

Virtueel

Door de Covid-19-maatregelen in Frankrijk Europa besliste de festivalorganisatie van Annecy om de komende editie enkel digitaal te laten plaatsvinden. Van 15 tot 20 juni zullen alle films in selectie te bekijken zijn op een online platform. Ook de industriemarkt MIFA vindt in een virtuele vorm plaats. In mei weten we welke lange animatiefilms geselecteerd zijn.

Carrousel, De Passant en Mosaic konden rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

18 april 2020 /