De Ronde 103

De Ronde 103 is een terugblik op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Een special om weer even weg te dromen naar een tijd waarin de wielerklassiekers gewoon gereden konden worden, zonder dat corona de hele wielerkalender overhoop gooide… Nu wordt De Ronde pas op 18 oktober verreden (als het goed is…)

Op de oorspronkelijke datum konden we nu genieten van een virtuele editie en een enorme tour met de helikopter over Vlaanderen. En laten we ook het hoorspel niet vergeten. En nu komt de voorjaarsklassieker dus in het najaar op het aangepaste programma. Daarom wordt De Ronde 103 nu weer uitgezonden op Eén: op maandagavond 12 oktober om 22.45 uur.

De Ronde 103

Ploegwagens, jury-wagens en moto’s, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Léon van Bon… Samen met commentatore, zoals Michel Wuyts en José De Cauwer, vertellen zij het verhaal van De Ronde 103. Een uniek document over De Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel

Wij kijken mee over de schouder van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen café ‘De Karper’ samen met de klanten naar de koers kijkt.  Adri van der Poel, vader van Mathieu van der Poel, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroïsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint.

Alberto Bettiol

En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

De Ronde 103 werd in eerste instantie uitgezonden op zondag 5 april van 16.30 tot 17.48 uur bij Eén. Daarvoor kun je genieten van #DeRonde2020 of De Ronde Tegen Corona. Daarnaast wordt het programma op maandag 12 oktober om 22.45 uur weer uitgezonden op Eén; omdat uitgestelde Ronde eraan komt…

Foto: VRT

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 april 2020 /