Ronde van Vlaanderen uitgesteld; nu #DeRonde2020

De Ronde Van Vlaanderen is uitgesteld, maar vandaag kun je wel genieten van #DeRonde2020. Het is de eerste virtuele editie ooit! Daarnaast kun je ook genieten van tal van programma’s rondom Vlaanderens Mooiste. Niet alleen Eén, maar ook VTM heeft de programmering aangepast.

De Ronde van Vlaanderen

Het grootste volksfeest van Vlaanderen zal niet doorgaan op zondag 5 april. Daarom zijn Sporza en Flanders Classics samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners. Namelijk de eerste virtuele editie ooit van De Ronde van Vlaanderen.

#DeRonde2020

Vandaag staan er dertien profrenners aan de start van DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot. Thuis op de rollen rijden kan immers nog wél. In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Wout van Aert, Mike Teunissen (van Jumbo/Visma), Michael Matthews en Nicolas Roche de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar.

Michel Wuyts en José De Cauwer

Koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en dus zijn beiden van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen. En we kijken bovendien live mee bij de deelnemende renners wanneer ze de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

Technologie

Sporza en Flanders Classics werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Het parcours zit – voor ieder -reeds ingeladen in het digitale platform van Bkool. Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept. Ze waren zonder aarzelen bereid mee te werken en doen dit bovendien gratis.

DeRonde2020 is vandaag (zondag 5 april) te zien zijn op Eén vanaf 15.30 uur. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden. DeRonde2020 wordt op Eén om 13.35 uur  voorafgegaan door Sporza Retro: De Ronde van Vlaanderen. Om 16.30 uur volgt De Ronde 103.

Foto: Sporza

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 april 2020 /