Ronde van Vlaanderen uitgesteld; nu #DeRonde2020

De Ronde Van Vlaanderen is uitgesteld, maar vandaag kun je wel genieten van #DeRonde2020. Het is de eerste virtuele editie ooit! Daarnaast kun je ook genieten van tal van programma’s rondom Vlaanderens Mooiste. Niet alleen Eén, maar ook VTM heeft de programmering aangepast.

De Ronde van Vlaanderen

Het grootste volksfeest van Vlaanderen zal niet doorgaan op zondag 5 april. Daarom zijn Sporza en Flanders Classics samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners. Namelijk de eerste virtuele editie ooit van De Ronde van Vlaanderen.

#DeRonde2020

Vandaag staan er dertien profrenners aan de start van DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot. Thuis op de rollen rijden kan immers nog wél. In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Wout van Aert, Mike Teunissen (van Jumbo/Visma), Michael Matthews en Nicolas Roche de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar.

Michel Wuyts en José De Cauwer

Koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en dus zijn beiden van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen. En we kijken bovendien live mee bij de deelnemende renners wanneer ze de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

Technologie

Sporza en Flanders Classics werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Het parcours zit – voor ieder -reeds ingeladen in het digitale platform van Bkool. Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept. Ze waren zonder aarzelen bereid mee te werken en doen dit bovendien gratis.

DeRonde2020 is vandaag (zondag 5 april) te zien zijn op Eén vanaf 15.30 uur. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden. DeRonde2020 wordt op Eén om 13.35 uur  voorafgegaan door Sporza Retro: De Ronde van Vlaanderen. Om 16.30 uur volgt De Ronde 103.

Foto: Sporza

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Genoten van dit artikel? Lees je met veel plezier al onze verhalen? Dan kun je VlaamsKijken eenmalig steunen met een Tikkie.

Dit kun je ook doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

5 april 2020 /