De Ronde tegen Corona op VTM

De Ronde van Vlaanderen mag dan afgelast zijn door het coronavirus; VTM en HLN hebben een ludieke actie bedacht. Zij vliegen op zondag 5 april vanaf 11.00 uur boven Vlaanderen voor De Ronde tegen Corona. Koen Wauters en Freek Braeckman doen hier vanuit het programma Blijf in uw Kot ook aan mee.

De Ronde

Met deze speciale Ronde willen VTM en HLN heel Vlaanderen verbinden en via helikopterbeelden zoveel mogelijk mensen en plaatsen tonen met een boodschap voor elkaar. De Ronde tegen Corona is niet toevallig gepland op de dag van De Ronde van Vlaanderen, die spijtig genoeg niet kan doorgaan door het coronavirus. Is zo’n show niks voor jou, dan kun je natuurlijk ook altijd naar de tv-serie De Ronde kijken.

Helikopter

De helikopter vertrekt om 11.00 in Antwerpen en vliegt zes uur lang over alle provincies heen, waaronder het parcours van de Ronde van Vlaanderen en een aantal belangrijke plaatsen in de strijd tegen corona, zoals ziekenhuizen. Op HLN zijn de helikopterbeelden continu te volgen vanaf 11.00, bij VTM volgen Koen Wauters en Freek Braeckman vanaf 13.30 de route in het live-programma ‘Blijf in uw Kot – De Ronde tegen Corona’.

  • Check hier de vluchtroute van De Ronde Tegen Corona van VTM en HLN.

Koen Wauters, Freek Braeckman en Vincent Fierens

Bij VTM pikken Koen Wauters en Freek Braeckman om 13.30 in na het middagnieuws vanuit de setting van Blijf in Uw Kot. Qmusic-dj Vincent Fierens, die de voorbije weken Blijf in Uw Kot presenteerde bij VTM met telkens een ander VTM-gezicht, neemt plaats in de helikopter en volgt alles vanuit de lucht. Koen en Freek schakelen tijdens het programma live geregeld over naar Vincent voor een stand van zaken, volgen de boodschappen die verschijnen op de voet en babbelen ondertussen met heel wat gasten. Werkloze wielertoppers bij wie de heli overvliegt. Maar ook ontelbare onbekende Vlamingen, die net zo goed helden zijn op hun eigen manier.  

Freek Braeckman weer uit quarantaine

Freek Braeckman, die gezond en wel weer aan de slag mag, na twee weken quarantaine, kijkt er alvast naar uit. “We hebben de voorbije tijd elke dag op VTM NIEUWS en HLN dronebeelden getoond van hartverwarmende boodschappen die Vlamingen hadden gemaakt. Op de dag dat Vlaanderens Mooiste niet gereden kan worden, door een crisis die onze generatie niet heeft meegemaakt, willen wij vanuit de lucht het Mooiste Vlaanderen tonen. Want vandaag zijn er veel Flandriens in Vlaanderen. Heel veel. De zorgverleners, de postbodes, de winkeliers, de boeren, de leerkrachten, de transporteurs, en zo veel anderen, iedereen die dit land draaiende houdt. Die Flandriens, voor hen willen we dit doen.”

Koen Wauters belt met wielergoden

Koen Wauters (van Clouseau, die recent nog in De Luizenmoeder te zien was) vult aan. “We roepen iedereen op om zondag vooral in je kot te blijven. Maar wel om een boodschap te maken in je tuin, op het dak, op je oprit, … dat we samen corona zullen verslaan en zo toch in verbinding staan met elkaar. Onze helikopter zal niet alleen over het parcours van de Ronde van Vlaanderen vliegen. We doen alle provincies aan om zo met iedereen samen een boodschap te maken tegen corona. We gaan heel veel warme onbekende Vlamingen virtueel in ons kot trekken. En we kunnen natuurlijk niet om dé Ronde heen en bellen dus zeker ook met een aantal wielergoden.”

Stuur foto of video in

De hele route is zondag 5 april vanaf 11.00 integraal live te volgen via een livestream op HLN.be. In de HLN-app zal iedereen ook continu de kaart kunnen volgen. Iedereen wordt nu opgeroepen om via HLN.be een foto of video door te sturen. Doe dat van je thuis of werkplek waar een boodschap te zien is of te zien zal zijn. Op basis van alle inzendingen wordt een vluchtplan uitgestippeld. Die toont ‘het Mooiste’ van Vlaanderen en steekt iedereen een hart onder de riem. 

Creatief in eigen kot

VTM en HLN wensen te benadrukken dat iedereen de veiligheidsrichtlijnen moet volgen en dat het zeker niet de bedoeling is om samen te troepen op zondag. Het is uiteraard de bedoeling dat alles op een veilige manier gebeurt. “Laat ons zeker niet plots allemaal samen buiten komen op dezelfde plek en dicht bij elkaar. Wees vooral creatief in je eigen kot en hou altijd 1,5 meter afstand van elkaar”, benadrukt Koen Wauters.

Vind je dit nu niks, dan kun je natuurlijk ook altijd nog naar de tv-serie De Ronde kijken. 380 minuten puur genieten! Hij is op dvd verkrijgbaar. Of je kiest voor het spel van De Ronde van Vlaanderen. En er is nog veel meer vermaak, zoals een kinderboek en dergelijke.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 april 2020 /