Helden van Hier: Corona – zorg tijdens coronacrisis in beeld

Helden van Hier: Corona brengt de zorg tijdens de coronacrisis in België in beeld. Vanaf maandag 23 maart om 20.35 uur krijgen kijkers van VTM een unieke blik achter de schermen bij hulpverleners, zorgverstrekkers en experts. Dit programma volgt ze sinds de start van de coronacrisis.

Helden van Hier: Corona

Wie zijn de Helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de corona-pandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM NIEUWS als eerbetoon aan de zorgsector tonen hoe de coronacrisis eraan toegaat door de ogen van hulpverleners en zorgverstrekkers. Ik ben benieuwd of het programma ook op Videoland komt aangezien dit toch een wereldwijd probleem is. Je kunt vanuit Nederland zo namelijk ook al kijken naar de volgende Helden van Hier-seizoenen: Brandweer Antwerpen, In de Lucht en Door het vuur.

Viroloog Marc Van Ranst

Met de opnames is gestart, voordat de strenge maatregelen door de overheid op 12 maart bekend zijn gemaakt. De helden van nu bevonden zich de afgelopen weken in ziekenhuizen, rusthuizen en bij politie. Ook viroloog Marc Van Ranst wordt gevolgd, zowel in zijn professionele omgeving als thuis. Maar ook minder voor de hand liggende mensen zoals begrafenisondernemers komen aan bod. De unieke reeks is vanaf morgen, maandag 23 maart, om 20u35 te zien bij VTM.

Moeilijke omstandigheden

“Het is de bedoeling om de helden centraal te zetten die het land nu draaiende houden. We willen Vlaanderen tonen wat er allemaal gebeurt in bijvoorbeeld onze ziekenhuizen en in welke moeilijke omstandigheden ze moeten werken. Het is vandaag zo belangrijk om die beelden te tonen, omdat het hopelijk extra bewustwording kan creëren en mensen nog meer gaat overtuigen om de maatregelen op te volgen. Bij het filmen nemen we trouwens de grootste veiligheids- en voorzorgsmaatregelen zodat we echt niemand in gevaar brengen. Alle opnames gebeuren natuurlijk in goed overleg met de bevoegde instanties”, aldus Nicholas Lataire ad interim hoofdredacteur van VTM Nieuws.

Bodycams en automatische camerasystemen

De reeks is van de hand van productiehuis Geronimo, de makers van Helden van Hier. Het productiehuis maakt al vijf jaar lang docureeksen over de brandweer, politie en de medische discipline bij VTM. Ze is gedraaid in moeilijke omstandigheden door de genomen maatregelen, maar is steeds op een verantwoorde manier gefilmd, in nauw overleg met de ordediensten en de sector.

Jasper Moeyaert (hoofd productie) en Emanuel Vanderjeugd (creatief verantwoordelijke) van Geronimo vertellen hoe ze te werk gaan. “Klassieke cameraploegen kregen minder en minder rechtstreekse toegang tot hulpverleners, wat ook logisch is met het oog op hun veiligheid. Dankzij bodycams en automatische camerasystemen kan het werk van de helden ook in deze uitzonderlijke tijden in beeld worden gebracht. Het is dankzij de uitzonderlijke relatie die we de voorbije jaren hebben uitgebouwd met de verschillende hulpdiensten en het grote netwerk dat we daardoor hebben, dat we nu het vertrouwen krijgen om ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden toch te mogen filmen. Dat maakt dit tot een unieke reeks.”

VTM Nieuws special

Na de eerste aflevering op maandag 23 maart, zal VTM NIEUWS-anker Stef Wauters om 21.40 napraten in de nieuwsstudio met een aantal hoofdrolspelers die te zien waren in de reportage. Stef Wauters praat in de VTM NIEUWS Special onder andere met Marc Van Ranst. De viroloog werd gevolgd tijdens het uitbreken van de crisis.

Aangepaste programmering

Door ‘Helden van Hier: Corona’ verschuift de ‘best of’-aflevering van BEAT VTM naar 22.10 uur. Het voorziene De MUG verschuift voorlopig naar een later moment. 

Hier lees je meer over aangepaste programmeringen en unieke initiatieven die zijn ontstaan sinds de uitbraak van het coronavirus in België.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 maart 2020 /