Vlaamse Netflix en tweede VTM-zender

De nieuwe Vlaamse Netflix, natuurlijk VTM GO en een tweede VTM-zender, dat wordt de nieuwe videostrategie van DPG Media. Ze investeren fors in lokale content voor de digitale platformen en zender. Het meest opmerkelijke? De bende van Jan de Lichte zal op de Vlaamse Netflix te zien zijn…

Vlaamse Netflix

Fictie wordt het belangrijkste genre op de Vlaamse Netflix die momenteel door DPG Media wordt ontwikkeld. Je kunt hier kijken naar producties van eigen bodem, zoals De Bende van Jan De Lichte (die wereldwijd op Netflix te zien is, net als vele andere Belgische series), maar ook naar buitenlandse films en tv-series.

“Vlaamse, creatieve content is key. De kijker wordt onze programmadirecteur: hij bepaalt welke content, wanneer en met welk comfort hij die wil zien”, aldus Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, radio & streaming.

Samenwerking Videoland?

Ik ben benieuwd of hier wordt samengewerkt met Videoland, omdat je ziet dat dit Nederlandse streamingplatform al een uitgebreid Vlaams aanbod heeft. En VTM ontwikkelt natuurlijk in samenwerking met RTL/Videoland verschillende series, zoals Baantjer en Een Goed Jaar. In augustus 2020 is bekendgemaakt dat DPG Media ‘de Vlaamse Netflix’ heeft ontwikkeld in samenwerking met Telenet. Op 3 september 2020 wordt de lanceringsdatum en het aanbod aan series en films gepresenteerd.

Nieuw streamingplatform naast VTM GO

Calogero Macaluso is director streaming en marketing bij DPG Media. Hij vertelt over de nieuwe strategie het volgende: “We zijn enorm trots op VTM GO, dat op een goed half jaar de digitale bakens heeft verzet. We blijven dit platform verder uitbouwen. Daarnaast willen we met het opstarten van een nieuw streamingplatform inzetten op maximaal on demand kijkcomfort waarbij de kijker eindeloos en reclamevrij kan bingen.” VTM GO is een groot succes: meer dan 500.000 actieve kijkers genereren meer dan 11,5 miljoen views per maand. Zo was de lancering van Gina & Chantal op dit platform echt een groot succes.

Tweede VTM zender

VTM heeft de afgelopen zeven jaar een unieke band met de kijker in Vlaanderen opgebouwd. Nu wordt er voor uitbreiding gekozen met een tweede VTM zender. Op deze zender zal een mix van Vlaamse en internationale programma’s te zien zijn. Timing, naam en programmering worden later bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat de programma’s van de tweede VTM zender ook op VTM GO te zien zijn.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 januari 2020 /