Overzicht VTM programma’s voorjaar 2020

VTM-programma’s voor het voorjaar van 2020 zijn gepresenteerd. Tien nieuwe programma’s, tal van bekende programma’s én eindelijk nieuws over De Bende van Jan de Lichte. Iets waar veel Vlamingen sinds begin van dit jaar al zaten te wachten. Wereldwijd is de serie met Matteo Simoni tenslotte al te zien op Netflix.

De Bende van Jan de Lichte op Vlaamse Netflix

In het persbericht heeft VTM aangekondigd dat De Bende van Jan de Lichte dit jaar te zien zal zijn. Niet op tv, maar op het nieuwe betalende streamingplatform van DPG Media, de zogenaamde Vlaamse Netflix. Daar is – volgens mij – nu nog niet zoveel over bekend, dus het is wachten op meer informatie. Of de Vlamingen dat doen? Het is de vraag. Wie handig is met een VPN heeft de landinstellingen van Netflix mogelijk al naar Nederlands gezet.

De Bende van Jan de Lichte naar DPG streamingsdienst, ook wel Vlaamse Netflix genoemd

Ik kan ze geen ongelijk geven, want De Bende van Jan de Lichte is écht een geweldige serie. De eerste aflevering moet je er eventjes in komen, maar vervolgens kun je niet stoppen met kijken. De serie speelt zich ach in de 18de eeuw in Vlaanderen. Het volk is arm en wordt onderdrukt door de zoveelste bezetter. Struikrover Jan de Lichte (Matteo Simoni) en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld.

Op VlaamsKijken heb ik al veel meer geschreven over De Bende van Jan de Lichte. Klik hier om het te lezen.

Waar is Baantjer en andere fictie…

VTM meldt in het persbericht dat ze ‘uitpakken’, maar persoonlijk vind ik het aanbod niet overtuigend. Zeker niet als je kijkt naar fictie, waar ze in het verleden toch steeds weer mee wisten te overtuigen. Nee, wat dat betreft is de fictie-winnaar voor voorjaar 2020 wat mij betreft ook Eén. Ik begrijp ook niet dat Baantjer Het Begin nog niet is aangekondigd. In Nederland wordt deze serie op dit moment uitgezonden in navolging op de film. In België heeft de film wel in de bioscoop gedraaid, maar op het vervolg is het nog wachten.

Qua fictie is natuurlijk wel al het tweede seizoen van De Luizenmoeder van start gegaan begin januari. Clouseau-zanger Koen Wauters heeft zelfs een rolletje in dit nieuwe seizoen.

Entertainment

Vrijdag- en zaterdagavond blijven dé entertainmentavonden bij uitstek voor het hele gezin. Davy Parmentier, creatief directeur: “VTM gaat voor een spraakmakend voorjaar. En we doen dat met maar liefst 10 nieuwe programma’s. Meest opvallende nieuwkomer is The Masked Singer, met een al even nieuw duo Niels Destadsbader en Julie Van den Steen. Welke bekende gezichten verstoppen zich achter het masker? Dat is de vraag die Vlaanderen straks in de ban zal houden. Ook nieuw – en langverwacht – is BEAT VTM. Na 100 dagen oefenen barst de strijd tussen bekend en onbekend Vlaanderen los. Zo waagt Guga Baúl zich aan Turks worstelen en wordt Kürt Rogiers dameskapper. Behalve topentertainment zetten we ook in op verhalen die raken. In Axel Gaat Binnen verblijft Axel Daeseleire vijf dagen en nachten op plaatsen waar je normaal gezien nooit binnen mag. Dat levert beklijvende televisie op.”

Ontdek de programma’s van VTM voor voorjaar 2020

Belevingstelevisie, straffe factual en sterkhouders die raken: daarmee pakt VTM in het voorjaar van 2020 uit. De zender heeft maar liefst 10 nieuwe programma’s klaarstaan. Meeslepende duels in BEAT VTM, het mysterie rond The Masked Singer, de culinaire strijd in Mijn Keuken Mijn Restaurant en de waanzinnige bouwwerken in LEGO Masters drijven de spanning op. Nieuwe titels zoals Axel Gaat Binnen, Alloo in de Politierechtbank, De Mug (werktitel), Onderzoeksrechters en Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt brengen relevante verhalen.

Beat VTM met Julie Van den Steen in plaats van zwangere Natalie Meskens

BEAT VTM

100 dagen geleden beten 8 bekende Vlamingen en hun onbekende uitdagers zich vast in een discipline die ze geen van beiden kenden. Nu barst de grootste strijd tussen team Vlaanderen en team VTM helemaal los. Wie wint het spannende duel? En wie wordt afgetroefd?

Lees hier alle artikelen over Beat VTM. Door haar zwangerschap moest Nathalie Meskens haar plaatsje afstaan. Julie Van den Steen gaat in haar plaats apneuduiken.

The Masked Singer

The Masked Singer met Niels Destadsbader en Julie Van den Steen

Welke bekende Vlaming zit verstopt achter het masker? Niels Destadsbader en Julie Van den Steen hosten de internationale tv-hit The Masked Singer, de show waarin bekende gezichten van kop tot teen gehuld zijn in prachtige kostuums en waarin pakweg een zingend ‘monster’ in duel gaat met een gigantisch ‘insect’.

Klik hier om meer over deze nieuwe show te lezen.

LEGO Masters

Kürt Rogiers Lego Masters

De wereldberoemde LEGO blokjes zorgen nu ook op het kleine scherm voor ongeziene taferelen. Kürt Rogiers laat de grootste LEGO strijd van de Lage Landen losbarsten. Welk duo creëert de indrukwekkendste bouwwerken en wordt LEGO Master 2020?

LEGO Masters wordt gemaakt in samenwerking met RTL. Je leest er hier meer over.

Mijn keuken Mijn restaurant

Sergio Herman in Mijn keuken Mijn restaurant

Vlaanderens grootste culinaire avontuur is helemaal terug. Gepassioneerde hobbykokduo’s gaan de uitdaging aan om hun eigen restaurant te beginnen, op een niet-alledaagse locatie. Voor ze dat doen moeten ze zichzelf eerst bewijzen in hun eigen keuken. Wat zou jij koken als Sergio Herman over de vloer kwam?

De Mug (werktitel)

De Mug voorjaar 2020 programma's VTM

De makers van Helden van Hier brengen een exclusieve blik achter de schermen van ZNA Stuivenberg, één van de grootste spoedafdelingen van ons land. Ze volgen er de artsen, verplegers en ambulanciers tijdens hun levensreddende job.

Axel gaat binnen

Axel Daeseleire Five Days Inside

Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en nachten op plaatsen waar je normaal gezien nooit binnen mag. Hij leeft mee op het ritme van patiënten in een brandwondencentrum, in een centrum voor mensen met een verstandelijke handicap en logeert zelfs tussen moordenaars en pyromanen in een forensisch psychiatrisch centrum.

Dit programma is de Vlaamse versie van Five Days Inside van Beau van Erven Dorens. Na twee seizoenen heeft Beau van Erven Dorens het stokje in Nederland overgedragen aan Angela Groothuizen, Natasja Froger en Caroline Tensen. Beau Five Days Inside heeft de Gouden Televizier Ring gewonnen in 2018.

Alloo in de politierechtbank

Politierechtbank Luk Alloo en Mireille Schreurs

Luk Alloo gaat achter de schermen bij de politierechtbank van Aalst. Daar volgt hij politierechter Mireille Schreurs, enkele maanden voor ze haar zwarte toga aan de haak hangt. Luk praat ook met de chauffeurs die voor de rechter moeten verschijnen.

Onderzoeksrechters

Onderzoeksrechters voorjaar 2020 programma's VTM

Acht Vlaamse onderzoeksrechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. De kijker zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, verhoren of huiszoekingen.

Helden van Hier: ontploffing Paardenmarkt

Op 15 januari 2018 stortten drie huizen in na een zware explosie op de Antwerpse Paardenmarkt. De makers van Helden van Hier geven een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op een uitzonderlijk crisismoment.

Ontploffing Paardenmarkt Helden van Hier

Bekende VTM-programma’s voorjaar 2020

In het voorjaar van 2020 komen er natuurlijk ook tal van bekende programma’s weer terug. Ook deze zet ik voor je op een rijtje.

Loïc: Zot van Koken

Loïc Van Impe met peper

Loïc van Impe komt terug met een tweede seizoen van Zot van Koken. De reeks start op maandag 27 januari om 18.00 uur. Iedere werkdag te zien op VTM. Je leest hier alles over Zot van Koken.

Blind Getrouwd

Blind Getrouwd 2020

Blind Getrouwd is terug met acht trouwers, vijf mannen, drie vrouwen, vier koppels, drie nieuwe experten en voor het eerst een huwelijk tussen twee holebi’s.

Maak hier kennis met het eerste homokoppel van Blind Getrouwd. En ontdek wie de nieuwe experts zijn.

Dat belooft voor later

Dat belooft voor later met Staf Coppens

Dé familieshow van Staf Coppens waarin de kleinste kinderen de grootste lach uitlokken. Staf neemt kinderen opnieuw mee in zijn fantasiewereld en confronteert hen met absurde situaties. Daarvoor krijgt hij de steun van bekend Vlaanderen.

Holland-België

Niels Destadsbader verdedigt de Belgische driekleur in een geestige quiz over de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. Jonas Van Geel leidt het duel in goede banen.

Dit nieuwe seizoen is in Nederland al van start gegaan op RTL 4. Je leest er hier meer over.

Jonas van Geel en Niels Destadsbader in Holland-België

Liefde voor muziek

Liefde voor muziek 2020

Een boeiende mix van jong talent en echte hitkanonnen gaat op muzikaal avontuur. Welke parels hebben André Hazes, Regi, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings voor elkaar in petto?

The Voice Kids

The Voice Kids België 2020

De kleinste talenten verdienen het grootste podium. De concurrentie tussen coaches Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3 en Sean Dhondt laait meer dan ooit op.

Alloo in de nacht

Luk Alloo in de nacht 2020 VTM

De nacht kent geen geheimen meer voor Luk Alloo. Hij ontmoet al wie werkt en leeft wanneer het donker wordt.

Rode Duivels

Rode Duivels in 2020 op VTM

VTM brengt alle oefenwedstrijden van de Rode Duivels in aanloop naar het EK in juni.

Wat vind jij van de programma’s van VTM voor het voorjaar van 2020? In onze Facebook-groep kun je het bespreken.

Bron foto’s: persbericht VTM / DPG Media.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 januari 2020 /