Capturing Big Mouth: Belgisch-Britse tv-serie

Capturing Bigh Mouth is een Belgisch-Britse tv-serie. Hij wordt gepresenteerd tijdens het Co-Pro Series event op de Berlinale. Een project van De Mensen en Reel One Entertainment. Hans van Nuffel heeft het scenario geschreven samen met Ahsan Naeem.

Hans van Nuffel

Nu denk je misschien ‘Hans van Nuffel, die ken ik niet’. Dat dacht ik zelf ook. Tot ik hem Googlede. Hij blijkt dé man achter de letterlijk adembenemende film Adem te zijn. Een film met Stef Aerts (nu te zien als een van de hoofdrolspelers in De Bende van Jan de Lichte op Netflix), Wouter Hendrickx, Marie Vinck (die je kent uit 13 Geboden, die ook op Netflix staat), Anemone Valcke en Rick Verheye over jongeren met de erfelijke longziekte mucoviscidose, een ziekte die Van Nuffel zelf in lichte vorm heeft. Als je ‘m nog niet hebt gezien, moet je dat absoluut doen. Op mij heeft hij ontzettend veel indruk gemaakt. Verder heeft Hans van Nuffel ook meegeschreven aan Plan Bart.

Capturing Bigh Mouth

Maar nu meer over zijn nieuwste project Capturing Big Mouth. Deze serie gaat over de onverwachte opkomst en val van de beruchte Somalische piraten. Het is gebaseerd op het verhaal van Mohamed Abdi Hassan. Hij wordt gezien als een van de beruchtste en machtigste piratenleiders op de Indische Oceaan. Een man die veel losgeld zou hebben verdiend. Zo zit hij achter de kaping van de Belgische steenstorter Pompei op 18 april 2009. Tien bemanningsleden werden ruim zeventig dagen gegijzeld. Nadat er zo’n twee miljoen euro losgeld werd betaald zijn ze vrijgelaten door hun kapers. Al zegt Mohamed Abdi Hassan zelf dat hij niet achter die kaping zit…

Fictief verhaal

Voor de serie is het verhaal natuurlijk bewerkt. In Capturing Big Mouth bundelen de Belgische terrorismebestrijder Peter Van Osselaer en de Brits-Somalische MI6-agent Naomi Abdallah hun krachten. Ze achtervolgen piratenleider Big Mouth die hun steeds een stapje voorblijft.

Flink budget

Het belooft een prestigieus project te worden, want volgens Variety is er tussen de 1.7 en 2.25 miljoen dollar per aflevering beschikbaar. De makers willen een serie ontwikkelen die vergelijkbaar is met Narcos en Traffik. Hans van Nuffel liet in datzelfde artikel weten dat het fijn is dat ze met verschillende sleutelfiguren uit de Somalische piratenwereld konden praten.

Wanneer de serie op tv te zien zal zijn, is nog niet bekend. Het lijkt me wel een serie voor Canvas. Als ik meer weet, zal ik het natuurlijk delen. Voor De Mensen is het niet de enige internationale samenwerking. Ze werken nu ook aan een internationale remake van Tytgat Chocolate (deze serie is ook te zien op Videoland en Netflix.

Meer Vlaams op de Berlinale in 2020:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 januari 2020 /