Niels Destadsbader captain Team België

Zanger Niels Destadsbader is de nieuwe captain van Team België. De eeuwenoude strijd tussen de Lage Landen barst weer los. Het nieuwe seizoen is op 19 januari van start gegaan in op RTL 4 (iedere zondag om 20.00 uur). En in België volgt VTM met de eerste aflevering op donderdag 23 januari om 20.35 uur.

In de satirische spelshow ‘Holland-België’, waarin bekende Nederlanders de strijd aangaan met bekende Belgen, komen alle vooroordelen over en verschillen tussen de Lage Landen aan bod. Wat weten de Nederlanders over Belgische gewoontes en tradities? Hoe kunnen de Belgen de Nederlanders ervan overtuigen dat het in Vlaanderen toch zoveel plezanter is? Van kaaskoppen tot Belgenmoppen, alles komt voorbij! Welk team mag zich koning van de Lage Landen noemen?

Jonas van Geel presentator Holland België met Art Rooijakkers

Jonas van Geel

Onder leiding van Ruben Nicolai trekt het Nederlandse team ten strijde tegen het Belgische team van Niels Destadsbader. De landsgrenzen worden goed bewaakt door presentator Art Rooijakkers en Vlaamse acteur en presentator Jonas van Geel. Wist je dat ze in Vlaanderen Art Rooijakkers nog kennen van Peking Express, daarmee brak hij jaren geleden door op tv.

Jonas Van Geel: “We gaan het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ uittesten in het nieuwe seizoen. Misschien hebben we wel meer gemeen dan alleen maar een grens. Of zijn er juist heel veel verschillen en eindigt het in een burenruzie. Wie zal het zeggen?”

Niels Destadsbader

Voor Niels Destadsbader is het de eerste keer dat hij teamcaptain is in ‘Holland-België’. “De goesting is groot en stiekem win ik ook graag. Als captain van het Belgische team ga ik er dus alles aan doen om die mondige Hollanders eens een flinke peer te stoven!”

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van ‘Holland-België’ bestaat het Belgische team, onder aanvoering van Niels Destadsbader, uit voormalig voetballer Wesley Sonck en presentatrice Katja Retsin. Aan Nederlandse zijde krijgt Ruben Nicolai de hulp van comedian Najib Amhali (die je nog kunt kennen uit The Battle) en rapper Gers Pardoel. Die laatste is na de aflevering misschien een tatoeage rijker, want Gers maakte een belofte: “Als België vanavond wint, dan tatoeëer ik de omtrek van het land onder die van Nederland, die nu al op mijn zij staat.”

Bekende Nederlanders die we verder kunnen verwachten zijn Jeroen van Koningsbrugge, Tijl Beckand, zangduo Nick en Simon en zanger Xander de Buisonjé. Niels Destadsbader krijgt hulp van Guga Baúl, Evi Hanssen, Karen Damen en Ella Leyers.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

19 januari 2020 /