Tom Vermeir speelt hoofdrol in Porselein

Tom Vermeir speelt de hoofdrol in de Nederlandse dramafilm Porselein. Deze draait vanaf 12 maart 2020 in de bioscoop. Ook zijn De twaalf-collega Johan Heldenbergh speelt een rol in deze film. En de makers hebben nog een Belgische topper betrokken bij het project: ook Gene Bervoets (die de hoofdrol speelt in Beau Séjour 2) zien we terug in Porselein.

Porselein gaat op 23 november in wereldpremière tijdens het prestigieuze Cairo International Film Festival (20 tm 29 november). De film zal tevens in januari 2020 tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in première gaan voor het Nederlandse publiek.

LEESTIP: dit schreven wij al over de Vlaamse acteur Tom Vermeir.

Hoofdrol Tom Vermeir

Porselein Laura de Boer

De hoofdrollen in Porselein worden vertolkt door Tom Vermeir (bekend van zijn rol in de Sundance-winnaar Belgica en op dit moment te zien in de razend populaire serie De twaalf), Laura de Boer (Weemoedt) en Neathan van der Gronden. Ook zijn er rollen weggelegd voor Mattijn Hartemink (Toren C), Peggy Vrijens (Julia’s Tango), Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) en Gene Bervoets (SM-rechter).

Porselein – het verhaal

Porselein Neathan van der Gronden

In Porselein speelt Tom Vermeir de rol van rijke zakenman Paul die denkt een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn zoontje Thomas (Neathan van der Gronden) en vrouw Anna (Laura de Boer). Hij laatst niet aan het toeval over. Ze wonen, hoog en onaantastbaar, op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex. Maar wanneer de achtjarige Thomas plotseling ziek wordt, vormen zich de eerste barsten. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

Porselein Tom Vermeir

Speelfilmdebuut Jenneke Boeijink

Porselein is het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Jenneke Boeijink. Tevens is Boeijink verantwoordelijk voor het scenario dat zij samen met Thibaud Delpeut, artistiek directeur van Theater Utrecht, heeft geschreven. De film – die 90 minuten duurt – word geproduceerd door New Amsterdam Film Company. Distributeur is Gusto Entertainment. Vanaf 12 maart 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

19 november 2019 /