Wie wint De Battle tussen Nederland en België

Wie wint De Battle tussen Nederland en België? Peter van de Veire en Lieke van Lexmond presenteren deze nieuwe show, die vanavond om 20.10 uur start op VIER. Gert Verhulst, James Cooke, Katja Schuurman en Najib Amhali nemen het tegen elkaar op in een ongeziene strijd. Voor de Nederlandse kijkers op RTL 4 kun je deze show vanaf zondag 22 december 20.00 uur zien. Als je de foto’s bekijkt, is dat écht de moeite.

Dit schreef ik al eerder over De Battle.

Gert Verhulst loopt over touw in De Battle

Bizarre opdrachten in De Battle

Cabaretier Najib Amhali, actrice en presentatrice Katja Schuurman, tv-fenomeen James Cooke en media-icoon Gert Verhulst hebben vijf maanden lang getraind voor bizarre opdrachten. Die voeren ze uit in het Studio 100 Pop-Up Theater (de grootste studio van België). Ze gaan volledig uit hun comfortzone. Van acrobatische stunts met een trapeze op extreme hoogtes tot next level hersentraining. Ze doen het allemaal. Wie wint de Battle: team Nederland of team België.

James Cooke hangt in de trapeze in De Battle

BN’ers in De Battle

De opdrachten worden aan het viertal gegeven door BN’ers en bekende Vlamingen. Voor Nederland zijn dat zanger Jan Smit, actrice/presentatrice Vivienne Van den Assem, cabaretier Jörgen Raymann, zangeres Edsilia Rombley, acteur/presentator Buddy Vedder, rapper Gers Pardoel, acteur Victor Reinier en zangeres Trijntje Oosterhuis.

Vlaanderen wordt vertegenwoordig door opdrachtgevers: acteur Jacques Vermeire, presentator/filmmaker Erik Van Looy, schrijver Herman Brusselmans, presentatrice Dina Tersago, Olympisch atlete en onderneemster Elodie Ouedragogo, zanger Helmut Lotti, voormalig wielrenner Eddy Planckaert en tv-persoonlijkheid en stylist Jani Kazaltzis (die trouwens zelf ook aan een heel uitdagend programma deel gaat nemen; Jani Kazaltzis gaat de oceaan over zeilen voor een show met meer bekende Vlamingen).

James Cooke en Lieke van Lexmond in De Battle

16 spectaculaire opdrachten

Die opdracht die ze krijgen, komt steeds uit één van de vier verschillende categorieën: een spectaculair shownummer, een bijna onmogelijke breinopdracht, een veeleisende behendigheidsproef en een levensgevaarlijke stunt:

Gert Verhulst Ierse dans in De Battle

Gert Verhulst

“We kregen slechts enkele maanden de tijd om ons voor te bereiden op onze opdrachten en het was een serieuze uitdaging om mezelf tot het uiterste te pushen. Ik heb zelfs speciaal mijn meniscus laten opereren voor deze show. Ik ben wel heel bang, want ik moet op een koord lopen en ik heb hoogtevrees …“, aldus Gert Verhulst.

 • Stunt: wandelen over een koord op hoogte
 • Behendigheid: 5 cardistry-trucs leren
 • Show: meedansen in een Irish Dance-choreografie
 • Brein: alles weten over alle Belgische én Nederlandse Eurovisiesongfestival-inzendingen
James Cooke in The Battle

James Cooke

“Mijn hart gaat nu al tekeer, want deze opdrachten zijn van een stevig kaliber. Ik ga er helemaal voor gaan en Gert en ik zijn een hecht team. We hebben elkaar al zoveel maanden aangemoedigd om goed te kunnen presteren en zo de Belgische eer te verdedigen“, zegt James Cooke.

 • Stunt: trapeze-act tot een goed einde brengen
 • Behendigheid: wagen slippend tussen twee andere wagens inparkeren
 • Show: cheerleaden
 • Brein: schilder en titel kennen van 250 schilderijen uit het Rijksmuseum
Katja Schuurman in graafmachine voor De Battle

Katja Schuurman

“Het waren enerverende maanden. Ik heb enorm gestudeerd, heel hard aan mijn conditie gewerkt, mijn angsten overwonnen en ondertussen ben ik ook nog getrouwd. Ik heb ook heel wat blessures opgedaan en spierpijn gehad op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had, maar ik ben klaar om te vlammen“, vertelt Katja Schuurman.

 • Stunt: stuntparcours afleggen
 • Behendigheid: met een graafmachine een ei in een eierdopje leggen
 • Show: meespringen met een rope skipping choreografie
 • Brein: 196 vlaggen herkennen én bijhorend land, hoofdstad en aantal inwoners kennen
Najib Amhali in De Battle

Najib Amhali

“De Battle heeft mij bloed, zweet, tranen, pijn en gekneusde ribben opgeleverd, maar Katja en ik zijn een topteam. Vanaf zaterdag 16 november ziet iedereen in België of dit plaats heeft gemaakt voor roem, glorie en de felbegeerde beker voor Nederland!”, aldus Najib Amhali.

 • Stunt: een trialbike-parcours afleggen
 • Behendigheid: een teppanyakichef worden
 • Show: het themalied van The Muppet Show op trompet spelen
 • Brein: 200 Chinese woorden leren én correct uitspreken
Peter van de Veire als presentator De Battle

Peter Van de Veire en Lieke Van Lexmond

MNM-dj en De Slimste Mens Ter Wereld Peter Van de Veire neemt de taak van presentator op zich.  Peter zal de spectaculaire studioshow van begin tot einde in goede banen leiden. Dat zal hij doen samen met zijn Nederlandse collega en presentatrice Lieke van Lexmond.

Peter Van de Veire“Ik voel me prettiger dan een Hollandse tulpenbol in de lente nu ik hier samen met Lieke deze grootse studioshow mag presenteren. Ik moet objectief zijn, maar ik zal Gert en James toch zo neutraal mogelijk proberen aan te moedigen. En indien nodig zal ik iedereen mijn schouders aanbieden om hen te troosten.”

Lieke van Lexmond“Katja, Najib, James en Gert hebben zich maandenlang in het zweet gewerkt om hun act aan het grote publiek te tonen. Het is ontzettend leuk om samen met Peter de opdrachten te begeleiden en om mee te leven met de zowel spannende als soms erg grappige opdrachten. Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt. En bijzonder om een samenwerking met België te hebben, we zijn aan elkaar gewaagd en het is een ware Battle!” 

Katja Schuurman touwtje springen

Aflevering 1 De Battle

In de eerste aflevering moet Najib op zoek naar zijn talenknobbel, want hij moet maar liefst 200 Chinese woorden kennen én perfect kunnen uitspreken. Gert moet zijn angst onder ogen zien en wandelen op een koord, op grote hoogte en liefst zonder zijn nek te breken. Katja moet professioneel meespringen tijdens een rope skipping choreografie. En James kruipt achter het stuur, want hij krijgt een slipcursus 2.0 aangeboden: hij moet een wagen slippend tussen twee andere wagens inparkeren.

Het programma is een co-productie met RTL 4. Vier zendt de show uit vanavond zaterdag 16 november om 20.10 uur. RTL 4 start op zondag 22 december om 20.00 uur met de uitzendingen.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

16 november 2019 /