Dag Sinterklaas weer op Ketnet

Dag Sinterklaas is vanaf nu te zien op Ketnet en Ketnet Junior. De gloednieuwe reeks is – net zoals 26 jaar geleden – opnieuw van de hand van Hugo Matthysen. De regie is in handen van Stijn Coninx en Frank Van Passel. Ze waren meteen te zien na de intocht (die toch wel anders is dan in Nederland).

Gloednieuwe personages

Niet enkel Sinterklaas en Zwarte Piet zullen te zien zijn in ‘Dag Sinterklaas’, maar er duiken ook heel wat vertrouwde personages op: Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins. Daarnaast verwelkomt ‘Dag Sinterklaas’ ook een aantal gloednieuwe figuren: de Ketnetters zullen onder meer kennismaken met de strenge stafhouder van de Sint, de beschermende Kneta Knieschijf en de enthousiaste Palomita, het nichtje van Conchita.

Twintig afleveringen

In twintig afleveringen krijgen kinderen een inkijk in het universum van de Sint en al zijn vrienden. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: ‘Hoe zet ik mijn schoen klaar?, ‘Waarom komt de Sint met de stoomboot’ of ‘Wat is het lievelingseten van de Sint?’. Doorheen de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage.

Dag Sinterklaas

De serie is een samenwerking van Ketnet en Sylvester. Dag Sinterklaas is mede mogelijk gemaakt met steun van het VAF/MEDIAFONDS, de stad Antwerpen, de Antwerp Film Bonus en en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Cronos Invest.

Aangename samenwerking

De Sint wenst deze mensen te danken voor de aangename samenwerking: Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Els Dottermans, Bart Hollanders, Pieter Embrechts, Tine Embrechts, Wim Opbrouck, Nico Sturm, Adriaan Van Den Hoof en Jonas van Thielen.

Foto: (c) – VRT – S.D. – Dag Sinterklaas

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

16 november 2019 /