Najib Amhali in The Battle (en Bluf)

Najib Amhali zal dit najaar te zien zijn in The Battle. Hij vormt in deze show een team met Katja Schuurman. Samen nemen ze het op tegen Gert Verhulst en James Cooke. De presentatie is in handen van Lieke van Lexmond en Peter van de Veire. Ik ben benieuwd! Maar voor het zover is, deel ik graag mijn verrassende Najib-tips met jou. Heb jij bijvoorbeeld Bluf gezien?

Najib Amhali in Bluf

Najib Amhali kruipt in de tv-serie Bluf in de huid van cafébaas Dries. In deze serie draait het allemaal om het leven van de goede vrienden Philip (Ahmed Akkabi), Tje (Géza Weisz), Hein (Javier Guzman) en Mark (Jan Kooijman). Stuk voor stuk bekende namen dus… En ook de bijrollen zijn niet de minste, denk aan Yolanthe Cabau en Fatima Moreira de Melo.

Als Philip een uitzonderlijk pokertalent blijkt te zijn en een grote som geld wint, verandert hun leven compleet. Geld speelt geen enkele rol meer en ze belanden in een rollercoaster waarin niets te gek is. De vrienden hebben de tijd van hun leven, maar hoe lang kunnen ze blijven omgaan met deze nieuwe lifestyle die draait om roem, geld, spanning en vrouwen? Is de hechte vriendschapsband wel bestand tegen de spanningen van hun nieuwe leven? Of eindigen ze uiteindelijk aan de blackjack in het casino?

Er zijn in totaal twee seizoenen van Bluf gemaakt. Waarbij ik het eerste persoonlijk veel sterker vond dan het tweede. Beide zijn te zien bij Videoland. En verkrijgbaar op dvd.

Najib Amhali: acteur, cabaretier én meer

Voor Najib Amhali was zijn rol in Bluf niet de eerste. Hij is wat dat betreft echt een multitalent. Check zijn Wikipedia maar eens. Wat een cv. Doorgebroken als cabaretier, maar inmiddels ook niet meer weg te denken uit Nederlandse films en tv-series. Bluf is daarbij wat tv-series betreft echt mijn favoriet.

Qua films vind ik Valentino een aanrader als je wil lachen. Najib Amhali is hierin te zien naast Elise Schaap. Elise is een ontzettend veelzijdige actrice, die iedere rol ontzettend overtuigend neer weet te zetten. Waarbij ze er zelfs haar hand niet voor omdraait om een compleet andere stem aan te nemen. De fans van VlaamsKijken kennen Elise natuurlijk als hoofdrolspeelster uit Netflix-serie Undercover.

Valentino

Najib Amhali kruipt voor de film Valentino in de huid van de succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper Valentino. Hij heeft een relatie met Monique, de dochter van zijn baas. Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen Italiaan, maar Marokkaan…

Doodslag

Een kleinere rol heeft Najib Amhali in Doodslag. Deze thriller uit 2012 vond ik ook indrukwekkend. Het verhaal: Ambulancebroeder Max (Theo Maassen) wordt in zijn werk belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van de beroemde cabaretier Felix, op een dag letterlijk van zich af. Met grote gevolgen…

The Battle

En dan is Najib Amhali dit jaar dus ook nog in The Battle te zien… Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe hij dat doet. Vast goed. Waarbij ik denk dat hij ontzettend fanatiek is en de nodige scherpe opmerkingen gaat maken. Ik kijk er naar uit.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

30 september 2019 /