Dubbelaflevering Grenslanders op NPO3

Dubbelaflevering Grenslanders vanavond op NPO3. Dan worden alweer aflevering drie en vier uit gezonden van deze serie, die zowel in Nederland als Vlaanderen op de buis te zien zal zijn. De commentaren waren vorige week heel divers, maar ik zit in ieder geval voor de buis. Dat moet ook wel als je met zo’n tweet de krant haalt.

Grenslanders is nu op dvd verkrijgbaar.

Grenslanders aflevering 3 met Fedja van Huet

Commentaar op Grenslanders

Ik kan me persoonlijk ook niet vinden in het commentaar van Zeeuws-Vlamingen, die vinden dat er een verkeerd beeld van hen wordt neergezet. En die klagen over het dialect. Aan dat laatste moest ik ook wel even wennen, maar toen bedacht ik me dat er in Zeeuws-Vlaanderen tig dialecten worden gesproken. Dan kun je het ook nooit goed doen. En eerlijk: als je langer kijkt, vind ik het zo slecht niet klinken. En over het stereotype van de Zeeuws-Vlaming. Jongens, het gaat hier om een fictief verhaal. Kunnen we gewoon even genieten van de fantasie van de makers.

Jasmine Sendar, Adanna Unigwe en Anne-laure Vandeputte maken indruk

Jasmine Sendar zet geweldige rol neer in Grenslanders

Zelf ben ik ook erg onder de indruk van drie actrices uit Grenslanders. Waar heeft de Nederlandse Jasmine Sendar heel de tijd verstopt gezeten? Na Onderweg naar Morgen was ze voor mijn gevoel compleet van de radar verdwenen. Ik ben niet de enige die daar zo over denkt. De nieuwste Nederlandse thrillersensatie Johan Andersen (die recent debuteerde met het geweldige Dodenstoel) zag Jasmine Sendar ook als een mogelijke hoofdrolspeelster voor zijn boekverfilming (mocht die er gaan komen). Maar laten we ook Adanna Unigwe niet vergeten. Zij speelt de ‘aangespoelde’ vluchteling. Haar angst is voelbaar door de tv. En tot slot Anne-Laure Vandeputte. Ze ziet er niet alleen prachtig uit; ook zij zet een personage neer dat indruk maakt. Ik denk dat we van deze Vlaamse actrice echt nog heel veel gaan horen.

Aflevering 3 Grenslanders

Aflevering 3 en 4 van Grenslanders

Is er een verband tussen Afi’s traumatische angst voor slangen en de slangentattoo in de hals van de dode Chinees? De enigen die er werkelijk geloof aan hechten zijn Tara en Bert. Samen gaan ze op zoek op naar de mysterieuze ‘Admiraal’, die aan het hoofd zou staan van de smokkelaarsbende. Maar in het Grensland blijven ze buitenstaanders. Ze stuiten steeds meer op onbegrip en tegenwerking bij de lokale bevolking. En dan zorgt Afi voor een geheel onverwachte wending.

Aflevering 4 Monic Hendrickx Grenslanders dubbelaflevering

Lorrendraaiers

Nu Afi haar diepste geheim heeft prijsgegeven, maken Tara en Bert ruzie over haar toekomst. Bert ziet in dat er voor Tara parallellen bestaan tussen Afi’s situatie en die van Shirin, de jonge asielzoekster die ze in Rotterdam heeft gekend. Intussen rommelt het in het milieu van de Lorrendraaiers. Tommy Dingemanse wordt gevangengenomen en behandeld als een verrader. Wanneer Afi de ware identiteit van de ‘Admiraal’ dreigt te ontmaskeren, grijpen de Lorrendraaiers op brutale wijze in.

Grenslanders spanning stijgt in aflevering 4

In België start Grenslanders volgende week op Eén. Volgens mij zenden ze daar steeds één aflevering van Grenslanders uit. Mocht het ook daar om een dubbelaflevering gaan, dan deel ik dat meteen.

Foto’s: Nyklyn.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 september 2019 /