Wim Opbrouck gastheer Bake Off Vlaanderen

Wim Opbrouck is ook in het derde seizoen gastheer van Bake Off Vlaanderen. Dit programma kennen wij in Nederland natuurlijk als Heel Holland Bakt en in Vlaanderen is het al net zo’n succes. Daarom komt VIER met een nieuw seizoen. De bekende Vlaamse acteur zal daarin de kandidaten weer op hun gemak stellen. 

Traditie

Geboren met een baksteen in de maag, maar grootgebracht met taarten en gebak. Voor de Vlaming is ook Bake Off Vlaanderen ondertussen een traditie geworden om duimen en vingers bij af te likken. De iconische witte Bake Off-tent strijkt voor de derde keer neer in Vlaanderen. 

Wim Opbrouck als gastheer

Tien gepassioneerde thuisbakkers nemen het acht weken lang tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Wim Opbrouck zorgt als gastheer opnieuw voor de kers op de taart, hofleverancier-patissier Herman Van Dender en culinair auteur en food historica Regula Ysewijn zijn weer van de partij als jury.

Voor de fans van Heel Holland Bakt: Wim Opbrouck kruipt dus in de huid van André van Duin (die de helaas te vroeg overleden Martine Bijl heeft opgevolgd). Herman Van Dender is de Vlaamse Robèrt van Beckhoven. En Regula Ysewijn heeft dezelfde rol als Jannie van der Heijden.

Kerstspecial

De kerstperiode is daarnaast dé periode bij uitstek voor gebakjes en zoetigheden, dus is er ook een kerstspecial waarin BV’s hun bakkunsten mogen showen aan het grote publiek. Welke Bekende Vlamingen we mogen verwachten in de tent van Bake Off Vlaanderen gastheer Wim Opbrouck durf ik nog niet te zeggen. Maar als er interessante namen bij zitten, dan zal ik dat in de aanloop naar het programma zeker delen.

Smakelijk extraatje

Ben jij een liefhebber van Bake Off Vlaanderen en/of Heel Holland Bakt? Wist je dat er al verschillende kookboeken zijn verschenen naar aanleiding van dit programma (en hun bekende Britse voorganger: The Great British Bake Off). Hier een smakelijk extraatje: een bak-boeken-overzicht.

Bake Off Vlaanderen

Heel Holland Bakt

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 augustus 2019 /