Stan Van Samang maakt Studio Stan

Stan Van Samang maakt Studio Stan dit najaar bij VTM. Hij zegt er zelf over: “Muziek gaat altijd over emoties. Soms heel klein, soms heel groot. Ik ben het luisterend oor voor het verhaal dat al die mensen te vertellen hebben.” 

Sommige persoonlijke verhalen zijn zo sterk, dat ze hun eigen plaat verdienen. Elke gast in de opnamestudio van Stan Van Samang heeft een bijzondere reden om een bepaalde song op te nemen. Stuk per stuk zijn het songs die horen bij een grappig of emotioneel verhaal. Stan Van Samang schakelt topmuzikanten in om van die ene song een speciale cover te maken, even uniek als de uitvoerder.

DAFT Studios

In Het Laatste Nieuws vertelde hij er eerder deze maand al over. Zo vertelt hij dat hij geholpen wordt door producers als Kris Wauters (die je kent van Clouseau), Jeroen Swinnen en Steve Willaert. De opnames worden gemaakt in de DAFT Studios bij Malmedy. Aan het eind van het programma krijgen de deelnemers het nummer dat ze gemaakt hebben mee op een vinylplaat.

Mooie muziek & emoties

Ook op de pagina van VTM is al een mooi introductiefilmpje van Studio Stan te vinden, waaruit je kunt opmaken dat er mooie muziek gemaakt gaat worden, maar ook heel wat traantjes worden gelaten. De gasten die Stan Van Samang ontmoet, willen het niet per se maken in de muziek, maar gewoon heel graag zingen. Als je het zo ziet, is het een heel divers gezelschap waarin je solo-artiesten ziet, maar ook families.

Stan Van Samang

Stan Van Samang kennen we natuurlijk allemaal als acteur. Op dit moment maakt hij furore met Zie Mij Graag. Maar ik zag ‘m persoonlijk voor het eerst aan het werk in Vermist (wat tijden één van mijn favoriete series was). Toch was dat niet zijn debuut, dat maakte hij in soapserie Wittekerke. Hij heeft altijd muziek gemaakt, maar zijn doorbraak als zanger kwam door de winst in Steracteur Sterartiest in 2007. Vanaf dat moment is hij naast het acteren ook meer aan het zingen.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

20 augustus 2019 /