Sergio Herman en Axel Daeseleire Van de Kaart

Axel Daeseleire en Sergio Herman gaan er in het najaar op VTM op uit met hun programma Sergio & Axel: Van de Kaart. De acteur en de sterrenkok vormen op het eerste gezicht misschien een bijzondere match, maar beide heren een beetje gevolgd hebbende, kan dat heel goed uitpakken.

Reisprogramma

Sergio Herman tovert al 25 jaar een geslaagde mix van exotische smaken uit zijn koksmouw, maar heeft amper tijd om een stapje in de wereld te zetten. Axel Daeseleire is een ervaren globetrotter met een voorliefde voor lekker eten. Voor de acteur is het presenteren van een reisprogramma niet nieuws. We zagen hem ook al in bijvoorbeeld Trafiek Axel en Axel Opgelicht.

Landen die doen watertanden

Sergio Herman en Axel Daeseleire trekken samen naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië. Kortom: landen die doen watertanden. Op deze ontdekkingstocht naar bekende en onbekende smaken komen ze elkaar én zichzelf voortdurend tegen. Behoorlijk pittig, maar ook verrassend boterzacht en bij momenten bitterzoet. Of zoals Sergio Herman zegt: “Elkaar af en toe prikkelen, dat hoort bij samen op reis gaan.”

Axel Daeseleire

Kijk je al langer naar Vlaamse series en films, dan ken je Axel Daeseleire absoluut. Dit is nou zo’n acteur die je vooral in spannende series voorbij ziet komen. Op Vlaams Kijken heb ik al regelmatig over hem geschreven. Zo zal hij te zien zijn in de nieuwe serie Fair Trade, maar de meest geniale rol van hem vond ik toch wel die in Connie & Clyde. Wat heb ik daar van genoten!

Sergio Herman

Als ik Sergio Herman voorbij zie komen op tv, dan moet ik altijd denken aan het verhaal dat ik jaren geleden achter de schermen mocht maken bij sterrenrestaurant Oud Sluis dat hij tot 2013 runde. Oud Sluis mag dan gesloten zijn, hij heeft inmiddels verschillende restaurants. En ieder jaar komt er wel een kookboek van zijn hand uit. Zo verschijnt eind deze maand Sobremesa met recepten en verhalen uit Sergio’s Ibiza. Als jurylid was hij al regelmatig op tv te zien. Hij is getrouwd met Ellemieke Vermolen, die in Nederland doorbrak als actrice in Goudkust. Daarna heeft ze verschillende programma’s gepresenteerd.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

20 augustus 2019 /