Grenslanders vanaf 8 september op Eén

Grenslanders is vanaf 8 september om 21.00 uur op Eén te zien. Kun je daar niet op wachten? Dan hebben we goed nieuws. Vanaf 25 augustus kun je ‘m namelijk ook al zien op NPO3.

Grenslanders is nu op dvd verkrijgbaar.

Dat ze in Vlaanderen later starten met uitzenden, vind ik opmerkelijk. Zowel Eén als NPO3 kun je tenslotte vanuit beide landen eenvoudig ontvangen. Is het dan niet sterker (en eerlijker tegenover bedrijven die advertentieruimte inkopen rondom het programma) om gewoon op hetzelfde moment te starten? Al lopen de schema’s van de zenders natuurlijk allemaal wel anders… Dat het niet gelijk oploopt, betekent wel dat je – als je de start hebt gemist – later kan aanschuiven. En ik denk echt dat je dat wilt. Dit wordt zo’n serie waar iedereen het over heeft op het werk of in je vriendengroep.

Grenslanders

In de nieuwe reeks Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland  tussen  Vlaanderen  en  Nederland. Tara (Jasmine Sendar),  een  rechercheur uit  Rotterdam, en Bert (Koen De Bouw), een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen meer geheimen en tradities verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden. Zal de geschiedenis zich blijven herhalen of kunnen Bert en Tara het tij keren?

Co-productie

Grenslanders is een co-productie tussen Eén en de Nederlandse omroep Avrotros/NPO. Naast de Vlaamse topacteur Koen De Bouw en de Nederlandse actrice Jasmine Sendar in de hoofdrollen, bestaat de rest van de cast ook uit Vlaamse en Nederlandse steracteurs als Wim Willaert, Herwig IlegemsAdanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Monic Hendrickx en Fedja van Huêt. Ook het indrukwekkende decor – de grens tussen twee landen, maar ook die tussen land en zee – speelt een grote rol in de reeks en vormt de perfecte plek voor een duister mysterie.

Het scenario van Grenslanders werd geschreven door Rik D’hiet en Erik de Bruyn; Erik de Bruyn en Hendrik Moonen verzorgden de regie.

Grenslanders: vanaf 8 september elke zondag om 21.00 uur op Eén.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

14 augustus 2019 /