De Twaalf met Maaike Cafmeyer najaar 2019 op tv

De Twaalf met Maaike Cafmeyer najaar 2019 op tv! In Cannes won deze serie nog de prijs voor het beste scenario, dus dat we er lang op moeten hebben wachten ben ik meteen vergeten. Het beloofd een beklijvende reeks te worden rond een volksjury in een Belgisch assienproces. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen, wat een grote namen zeg!

Cast De Twaalf

Maaike Cafmeyer speelt de hoofdrol in De Twaalf. Maar ook de anderen zijn niet de minste. Wat denk je van Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Mieke De GrooteTitus De Voogdt en Lynn Van Royen. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen en Anne-Mieke Ruyten kruipen in de huid van de juryleden.

Wil je meer over de cast weten, lees dan snel het artikel ‘De twaalf: cast en personages’.

Hoofdrol Maaike Cafmeyer

Twaalf gewone burgers worden uit hun dagelijkse leven geplukt en opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (gespeeld door Maaike Cafmeyer), die wordt beschuldigd van twee  moorden.

Het proces blijkt niet alleen bepalend voor haar lot; ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan. Wanneer de volksjury haar oordeel velt over de schuld van Frie, blijkt dat recht spreken niet voor iedereen dezelfde definitie heeft.

Scenario & Regie

Het scenario voor De twaalf werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael (die inmiddels ook werken aan een tweede seizoen van Beau Séjour). De regie is in handen van Wouter Bouvijn. Producenten zijn Peter Bouckaert en Gunter Schmid. Klik hier om meer te lezen over de makers van De twaalf.

De twaalf: vanaf zondag 3 november om 21.05 uur op Eén.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

14 augustus 2019 /