De Twaalf met Maaike Cafmeyer najaar 2019 op tv

De Twaalf met Maaike Cafmeyer najaar 2019 op tv! In Cannes won deze serie nog de prijs voor het beste scenario, dus dat we er lang op moeten hebben wachten ben ik meteen vergeten. Het beloofd een beklijvende reeks te worden rond een volksjury in een Belgisch assienproces. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen, wat een grote namen zeg!

Cast De Twaalf

Maaike Cafmeyer speelt de hoofdrol in De Twaalf. Maar ook de anderen zijn niet de minste. Wat denk je van Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Mieke De GrooteTitus De Voogdt en Lynn Van Royen. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen en Anne-Mieke Ruyten kruipen in de huid van de juryleden.

Wil je meer over de cast weten, lees dan snel het artikel ‘De twaalf: cast en personages’.

Hoofdrol Maaike Cafmeyer

Twaalf gewone burgers worden uit hun dagelijkse leven geplukt en opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (gespeeld door Maaike Cafmeyer), die wordt beschuldigd van twee  moorden.

Het proces blijkt niet alleen bepalend voor haar lot; ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan. Wanneer de volksjury haar oordeel velt over de schuld van Frie, blijkt dat recht spreken niet voor iedereen dezelfde definitie heeft.

Scenario & Regie

Het scenario voor De twaalf werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael (die inmiddels ook werken aan een tweede seizoen van Beau Séjour). De regie is in handen van Wouter Bouvijn. Producenten zijn Peter Bouckaert en Gunter Schmid. Klik hier om meer te lezen over de makers van De twaalf.

De twaalf: vanaf zondag 3 november om 21.05 uur op Eén.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

14 augustus 2019 /