Pieter Embrechts speelt hoofdrol in David Bowie’s Lazarus

Pieter Embrechts speelt één van de hoofdrollen in David Bowie’s Lazarus. Hij zal vanaf oktober te zien zijn naast Gijs Naber en Noortje Herlaar. Naber speelt Bowie’s alterego Newton. Embrechts speelt Valentine. Herlaar is te zien als Elly.

Lazarus is vanaf oktober exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De regie is in handen van Ivo van Hove, die de voorstelling samen met David Bowie en Enda Walsh (script) creëerde in New York. Op zondag 13 oktober gaat de voorstelling in première in het DeLaMar Theater.

IJzersterk trio

Bij de bekendmaking van de hoofdrollen van Noortje Herlaar en Pieter Embrechts zei Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Ik ben er buitengewoon trots op dat we bekend kunnen maken dat Noortje Herlaar en Pieter Embrechts samen met Gijs Naber de hoofdrollen in Lazarus gaan vertolken. Zij vormen een ijzersterk trio en ik ben ervan overtuigd dat zij hun rollen in deze bijzondere voorstelling met veel passie en liefde voor Bowie’s werk zullen vertolken.”

Pieter Embrechts

De Vlaamse acteur, zanger, songsmid en regisseur Pieter Embrechts (1972) studeerde met grote onderscheiding af aan de Antwerpse theaterschool Studio Herman Teirlinck, afdeling Kleinkunst en groeide uit tot een zeer veelzijdig artiest. Als songwriter bracht hij in België zes albums uit met eigen Nederlandstalig werk en vier Engelstalige albums met zijn bigbands ‘El Tattoo del Tigre’ en ‘The new radio kings’. Hij toerde door Europa en speelde op grote festivals, waaronder Lowlands in Nederland. Als theatermaker schreef en speelde Pieter in 2007 de muziektheatervoorstelling Sunjata, die bekroond werd met drie Vlaamse musicalprijzen, waaronder die van ‘Beste musical van het jaar’.

Als acteur verdiende hij in Vlaanderen zijn sporen bij diverse theatergezelschappen en in films en televisieseries. In Nederland speelde hij eerder hoofdrollen in het theater bij Theu Boermans (Jeff Koons) en bij Dirk Tanghe (Tartuffe). Ook was hij te zien in de televisieseries Smeris en Familie Kruys. Dit najaar is hij naast Carice van Houten en Marwan Kenzari te zien in de speelfilm Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn.

Wist je dat: Pieter Embrechts de broer is van de populaire Vlaamse actrice Tine Embrechts?

Noortje Herlaar

Noortje Herlaar (1985) is een veelzijdig actrice en zangeres. Haar rol in Mary Poppins leverde haar in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award op voor aanstormend talent. Op televisie was zij te zien als Liesbeth List in Ramses en Moeder, Ik Wil Bij De Revue, waarvoor ze een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Actrice ontving. In 2016 speelde ze naast Barry Atsma de hoofdrol in de voor een Gouden Kalf genomineerde film Knielen op een Bed Violen, gebaseerd op de bestseller van Jan Siebelink. Ook was ze te zien in de Vlaamse bioscoopfilm Paradise Trips en in de Amerikaanse Hollywoodfilm The Hitman’s Bodyguard, met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson.

Lazarus

Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Eén van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove, onlangs opnieuw genomineerd voor een prestigieuze Tony Award, neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg.

Voorstelling

In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar.

Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 augustus 2019 /