Grenslanders op tv: 25 augustus op NPO3, later bij Eén

Grenslanders is vanaf 25 augustus te zien op tv. AVROTROS zendt wekelijks twee afleveringen uit op NPO3. Woon je in België en heb je Telenet? Dan heb je geluk: de serie staat al online. Daarnaast is hij naar alle waarschijnlijkheid op Eén te zien vanaf begin september. De serie telt acht afleveringen.

Grenslanders is nu op dvd verkrijgbaar.

Grenslanders: het verhaal

In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Nederlandse zijde een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Aan Vlaamse zijde wordt tegelijkertijd een mysterieus dolend meisje gevonden. De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje.

Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, komen ze erachter dat er in dit gebied meer speelt… De onderzoekers stuiten namelijk steeds meer op tegenwerking. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende grensland en de mensen die er wonen, er praktijken op nahouden die het daglicht niet mogen zien. In een sfeer van toenemende paranoia en vijandigheid dringen ze dieper door in de geheimen van de streek, maar daarbij gaan ook hun persoonlijke problemen hen steeds meer parten spelen…

Zeeuws-Vlaanderen

Voor mij is deze serie extra speciaal, omdat ik opgegroeid ben in het ‘grensland’ waar deze serie is opgenomen. De beelden die je ziet zijn namelijk afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen. Doordat ik daar ben opgegroeid en ook veel Vlaamse televisieprogramma’s keek is mijn liefde voor Vlaamse tv-series en films ook gestart.

Grenslanders is een Nederlands-Belgische coproductie. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet en Erik de Bruyn, de regie is in handen van Erik de Bruyn. Producenten zijn Column Film en Eyeworks België. Vergelijk de samenwerking, zoals dat ook is gedaan bij Als de dijken breken. Die serie was erg succesvol, dus ik verwacht hier veel van.

Hoofdrollen Grenslanders

De hoofdrollen in Grenslanders worden vertolkt door Koen De Bouw en de Nederlandse actrice Jasmine Sendar. Verder bestaat de Vlaamse en Nederlandse cast uit Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme.

Wil je meer over deze serie lezen, klik dan hier voor de artikelen over de cast, uitzenddatum en natuurlijk de verhaallijn.

Bron foto: VRT / Nyklyn

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 juli 2019 /