Antoinette Beumer verbindt zich aan RTL / Videoland

Antoinette Beumer verbindt zich aan RTL / Videoland. De regisseur en schrijfster wordt er Creative Producer Fictie. In deze functie zal zij zich voornamelijk bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe titels op gebied van series, films en documentaires.

Maar ook het scouten van talent en het initiëren van samenwerkingen waaronder coproducties met het buitenland horen tot haar taak. En die laatste daar zijn wij natuurlijk nieuwsgierig naar. We vinden op Videoland de nodige Vlaamse series en zijn benieuwd of er daar nu nog meer bij komen.

Antoinette Beumer is de komende zes maanden verbonden aan RTL en als de samenwerking van beide kanten goed bevalt, keert ze terug na de opnames van haar film ‘Mijn vader is een vliegtuig’. Dat is een verfilming van haar in 2018 verschenen debuutroman.

RTL CEO Sven Sauvé: “We zijn trots en blij dat we kunnen aankondigen dat Antoinette Beumer zich bij RTL aansluit. Met haar halen we een zeer ervaren maker en vooral ook een fantastische verhalenverteller in huis. Aangezien we steeds meer fictie in eigen huis ontwikkelen voor zowel de zenders als Videoland zijn haar expertise en netwerk van onnoemelijke waarde. Naast een vakvrouw is Antoinette ook nog eens een inspirerend en leuk mens met een goeie dosis relativering en humor.”

Antoinette Beumer is regisseur van onder meer ‘Hertenkamp’, ‘Spangen’, ‘De Gelukkige Huisvrouw’, de Nederlandse remake van ‘Loft’ en ‘Soof’.

Foto: Jacqueline de Haas.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

4 februari 2019 /