Antoinette Beumer verbindt zich aan RTL / Videoland

Antoinette Beumer verbindt zich aan RTL / Videoland. De regisseur en schrijfster wordt er Creative Producer Fictie. In deze functie zal zij zich voornamelijk bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe titels op gebied van series, films en documentaires.

Maar ook het scouten van talent en het initiëren van samenwerkingen waaronder coproducties met het buitenland horen tot haar taak. En die laatste daar zijn wij natuurlijk nieuwsgierig naar. We vinden op Videoland de nodige Vlaamse series en zijn benieuwd of er daar nu nog meer bij komen.

Antoinette Beumer is de komende zes maanden verbonden aan RTL en als de samenwerking van beide kanten goed bevalt, keert ze terug na de opnames van haar film ‘Mijn vader is een vliegtuig’. Dat is een verfilming van haar in 2018 verschenen debuutroman.

RTL CEO Sven Sauvé: “We zijn trots en blij dat we kunnen aankondigen dat Antoinette Beumer zich bij RTL aansluit. Met haar halen we een zeer ervaren maker en vooral ook een fantastische verhalenverteller in huis. Aangezien we steeds meer fictie in eigen huis ontwikkelen voor zowel de zenders als Videoland zijn haar expertise en netwerk van onnoemelijke waarde. Naast een vakvrouw is Antoinette ook nog eens een inspirerend en leuk mens met een goeie dosis relativering en humor.”

Antoinette Beumer is regisseur van onder meer ‘Hertenkamp’, ‘Spangen’, ‘De Gelukkige Huisvrouw’, de Nederlandse remake van ‘Loft’ en ‘Soof’.

Foto: Jacqueline de Haas.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 februari 2019 /