Studio Tarara start 12 februari met dubbelaflevering

Studio Tarara start 12 februari met een dubbelaflevering. Studio Tarara is de eerste dramareeks van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst. Met in de hoofdrollen Koen De Graeve, Frances Lefebure, Geert Van Rampelberg, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Janne Desmet (klik hier om in detail over hun rollen te lezen).

Update 6 augustus 2019: Studio Tarara is ook op dvd uitgebracht. 

We gaan in deze serie terug naar 1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks en Jean (Peter Van den Begin) is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden. Maar een mysterieuze zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek. Wat is er gebeurd? Wie is dood? En, waarom?

Tim van Aelst (Shelter) over Studio Tarara

“De televisiewereld spreekt tot de verbeelding. Wat gebeurt daar allemaal backstage vragen velen zich af? Soms doen de wildste verhalen de ronde, en mensen smullen ervan. Onze eerste dramareeks refereert naar VTM, anno 1993. Studio Tarara is pure fictie. We spelen in geen geval de geschiedenis van VTM na. Al zou de sketch show – zelf ook Studio Tarara getiteld – toen misschien wel gescoord hebben! De sketch show en de coulissen van VTM vormen letterlijk het decor van de reeks, maar het verhaal draait om wat er achter de schermen van de productie gebeurt tussen de personages en in hun privéleven. Om een spiraal van zelfdestructie en de impact die dat heeft. Wat uiteindelijk leidt tot een zelfmoord, die flink wat vragen doet rijzen en de rode draad vormt doorheen de hele reeks.

Als regisseur was het fantastisch om de hele sfeer van de beginjaren van VTM én de jaren ’90 terug tot leven te kunnen wekken. Vier maanden lang met een ongelooflijk getalenteerde cast & crew dag in dag uit in die kleurrijke decors en kledij mogen werken was een ongelooflijk feest. Het resultaat is dan wel geen comedy show of sitcom, het draagt overduidelijk de Shelter signatuur. Ik ben enorm trots dat we onze grenzen hebben durven verleggen. Nu die vingers kruisen en afwachten of pers en publiek onze eerste dramareeks kan smaken”, aldus Tim van Aelst.

Klik hier voor de eerste beelden.

Studio Tarara wordt uitgezonden om 12 februari om 20.35 uur bij VTM.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 januari 2019 /