Beleef De Dag in virtual reality bij The Park

Beleef De Dag in virtual reality bij The Park. Vanaf 23 januari kan iedereen de Virtual Reality ervaring komen beleven, zowel in The Park Gent als in The Park Antwerpen. Deze VR ervaring werd door Telenet ontwikkeld in samenwerking met Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, de bedenkers van ‘De Dag’.

Na de succesvolle lanceringen van eigen reeksen ‘Chaussee D’amour‘ en ‘De Dag‘, gaat Telenet nog een stap verder met een wereldprimeur. Content van eigen bodem écht tot leven brengen in een VR beleving waarin je zélf kan meespelen. Zo kunnen fans van ‘De Dag’ hun favoriete serie – met bijvoorbeeld Lynn van Royen –  nog intenser ervaren.

VR experience

De VR experience beleef je met 3 tot 6 vrienden. Net zoals de andere ervaringen in The Park, gaat het om een free-roam VR concept waarbij spelers vrij bewegen in een ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. Als speler wandel je, gewapend met VR-bril en rugzak met sensoren, het decor van ‘De Dag’ binnen. Daar vormen de deelnemers een trainingsteam van de speciale eenheid. Ze worden opgeroepen voor een gijzelingssimulatie en dienen een bank binnen te dringen om de slachtoffers te bevrijden.

Het is een combinatie van veel actie maar ook puzzelwerk. Enerzijds moet je de confrontatie aangaan met zwaarbewapende gijzelnemers. Anderzijds krijg je ook een aantal raadsels voorgeschoteld waarbij je de oplossing enkel kan vinden door doordacht samen te werken met je teamgenoten en goed te communiceren. Wat ‘De Dag’ als VR experience uniek maakt is net die integratie van puzzels en raadsels in de totaalbeleving.

Deze VR ervaring werd ontwikkeld in samenwerking met de makers van de serie, Jonas Geirnaert en Julie Mahieu: “De vraag om mee na te denken over een VR beleving rond ‘De Dag’ verraste ons eerst, maar ons enthousiasme groeide met elke ontwikkelingsfase van het spel. Als scenaristen van ‘De Dag’ hebben we erover gewaakt dat de VR experience spannend en uitdagend is, maar ook visueel en inhoudelijk aansluit bij de reeks. De virtuele speeltuin was voor ons een fijne nieuwe ervaring en we zijn trots op het eindresulaat.”

Philippe De Schutter, Managing director van The Park vult aan. “Het was cruciaal om de acteurs en de makers te betrekken bij de ontwikkeling om zo de beleving nog echter en intenser te maken. We organiseerden een draaidag in de studio’s van Woestijnvis zodat we de scènes van de reeks haarfijn konden nabootsen. Je waant je zodoende werkelijk in de Fidesbank. Tijdens het spel krijgen de spelers bovendien instructies die gegeven worden door verschillende personages uit de reeks.”

Praktische info

Locaties: Belgielei 143 Antwerpen // Dok Noord 7, bus 106 Gent
Openingsuren: Ma-Vr: 13u – 22u // Za-Zo: 10u – 22u
Voor groepen vanaf 15 personen zijn de openingsuren flexibel.
Meer info via events@theparkplayground.com

De VR beleving van ‘De Dag‘ werd ontwikkeld door Geoffrey Van Den Ouden (Game production & development), Triangle Factory (Game development) en het creatieve team van ‘De Dag’. ‘De Dag’ is een Telenet-reeks geproduceerd door FBO/Woestijnvis. In coproductie met VIER en ZDF Neo, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter.

Foto’s Telenet/Gertjan Van Haver.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 januari 2019 /