Tom Waes zoekt kandidaten voor Kamp Waes

Tom Waes – die binnenkort in de tv-serie Undercover te zien zal zijn – zoekt kandidaten voor Kamp Waes. In dit programma laat de presentator/acteur gewone burgers voor het eerst in de geschiedenis proeven van wat de loodzware opleiding van de Special Forces Group van het Belgische leger inhoudt. Die Special Forces staan bekend als de hypergetrainde militairen die op elk moment ingezet kunnen worden voor elk type opdracht.

INMIDDELS ZIJN DE KANDIDATEN BEKENDGEMAAKT: Dit zijn de vijftien Vlamingen die het avontuur aangaan. Vanaf zondag 8 december om 20.00 uur op Eén.

De toelatingsproeven en opleiding van de Special Forces zijn legendarisch zwaar met een zeer laag slaagpercentage. Zowel fysiek als mentaal moeten kandidaten bij de Special Forces tot het uiterste kunnen gaan. Daarnaast worden ze op de meest uiteenlopende vaardigheden getest: oriëntatie, gevechtstechnieken, observatietechnieken… en dat alles in zeer uitdagende omstandigheden.

Wie zich inschrijft voor Kamp Waes, kan het beste sportief zijn, want een echte Special Forces-operator moet in topconditie zijn. Een bekende proef bij de Special Forces is bijvoorbeeld de Bergham Run: een loopproef waarbij je met een rugzak van 20 kilogram 8 kilometer moet afleggen in 50 minuten. Maar ook mentaal worden kandidaten tijdens de opleiding voortdurend op de rooster gelegd en uitgedaagd. De perfecte uitdaging dus voor wie zichzelf echt eens tot het uiterste wil drijven.

Update 8/8/2022: Deelnemers gezocht voor Kamp Waes seizoen 2!

Over Kamp Waes

Tom Waes: “Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door mensen die zowel fysiek als mentaal tot het uiterste kunnen gaan. En op dat vlak zijn de leden van de Special Forces wellicht de allerstrafsten in ons land. Een programma in samenwerking met hen, dat moet wel vuurwerk opleveren.”

De Special Forces zijn een kleine en zeer discrete eenheid. Ook voor hen is dit dus een bijzonder project. Special Forces: “Voor het eerst willen we voor dit programma burgers de kans geven om van onze opleiding en oefeningen te kunnen proeven. Ook voor ons wordt het een experiment, want we hebben geen idee hoe ‘gewone’ burgers hierop zullen reageren. Algemeen wordt gesteld dat slechts 2 procent van de bevolking over de juiste capaciteiten beschikt om bij ons te kunnen slagen. En dan nog.”

Meer info over de Special Forces Group vind je op http://www.sfg.be en op www.mil.be. Iets voor jou? Neus dan ter voorbereiding eens door deze boeken, die allemaal over de special forces (wereldwijd) gaan.

Kamp Waes is een programma van productiehuis De Mensen voor Eén.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 januari 2019 /