Geub (tv-serie Philippe Geubels) in maart of april op tv?

Geub in maart of april op de buis? De tv-serie van Philippe Geubels, waarin de cabaretier zelf de hoofdrol speelt, staat op Telenet al bij de aankondiging van de Play More premières. Nu is de vraag: waar zal hij als eerste te zien zijn? Wordt dat dus op Playmore, op het Nederlandse Videoland (of misschien allebei tegelijk om zowel de Nederlandse als Vlaamse markt te bedienen) of start de reeks dan ook op RTL 4 en Eén? Ik blijf het volgen…

In Geub krijgt Philippe een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw ervandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt. Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen. En (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te geraken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

In deze komische, achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor komt van de situaties, de nevenpersonages maar vooral van het komische precisiewerk van Philippe Geubels. De komiek laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm (hier zag je ‘m al op het grote scherm). Ik ben in ieder geval ontzettend nieuwsgierig en kan niet wachten tot het maart/april is! Jij?

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

13 januari 2019 /