KPN Pluspakket aanbod Vlaamse films

KPN Pluspakket aanbod Vlaamse films. Daar kunnen we kort over zijn: dat is beperkt. Toen ik dit artikel schreef begin 2019 was er zelfs nog meer te bekijken dan nu. Wel zijn er diverse Vlaamse acteurs en actrices die voorbij komen in verschillende producties. 

Overzicht KPN Pluspakket aanbod Vlaamse films

De Frans-Belgische film De Rouille Et Dos met Matthias Schoenaerts kun je via het KPN Pluspakket bekijken.

In het KPN Pluspakket spotten we diverse K3 en Kabouter Plop films voor de kids. Ook ander aanbod van Studio 100 komt voorbij.

Vlaamse acteurs en actrices in andere producites

Borgman van Alex van Warmerdam met Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets. Van Warmerdam staat er om bekend dat hij graag met de beste acteurs uit Nederland en Vlaanderen werkt. Hij kijkt als één van de enigen echt over de grenzen.

Een Echte Vermeer met Lize Feryn en Viviane De Muynck. Dit is een Nederlands-Frans-Belgisch-Kroatisch-Luxemburgse biografische film gebaseerd op het leven van Han van Meegeren. Hij schilderde doeken in de stijl van Vermeer en verkocht die als authentiek. Vriend en vijand trapten erin.

Schneider vs. Bax van Alex van Warmerdam met in de hoofdrol Tom Dewispelaere. En ook Gene Bervoets komt voorbij. Huisvader Schneider en schrijver Bax hebben allebei de opdracht gekregen om elkaar te vermoorden een kat-en-muisspel volgt.

Kürt Rogiers komen we tegen in Vet Hard en in Radeloos.

Helaas niet meer te zien via KPN

Toen ik dit overzicht begin januari 2019 maakte, stonden er nog een aantal andere films op die wat mij betreft de moeite waard zijn. Dat is Black, Knielen op een bed Violen (met Manou Kersting, die je natuurlijk kent uit Crimi Clowns. Maar ook Karlijn Sileghem, die bijvoorbeeld te zien was in het geweldige 13 Geboden.) Ventoux (met Wim Opbrouck in de hoofdrol. En natuurlijk ook Matthieu Sys en Marieke Dilles) en tot slot Publieke Werken met Thomas Cammaert. De Vlaming werkt vooral in Nederland en verkreeg hier bekendheid dankzij zijn deelname aan Wie is de Mol en te zien zal zijn in Lazarus).

Remakes

Wat opvalt in het aanbod zijn de vele Nederlandse films, die uiteindelijk in Vlaanderen een remake kregen: Zo vind je er ook Het Verlangen, de remake van de Vlaamse film Verborgen Verlangen. Evenals Mannenharten, die in Vlaanderen een remake kreeg als Wat Mannen Willen. Daarnaast ook de Nederlandse remake van Smoorverliefd.

(Het pluspakket van KPN en XS4all is zoals ik het zie hetzelfde).

Ook Ziggo heeft een pakket vol films en series. Ook dat hebben we onder de loep genomen: kijk naar de series, films en kinderprogrammering.

Dit artikel is bijgewerkt op 07/08/2019. We proberen het aanbod regelmatig te checken, maar er kan dus wel eens een wijziging zijn.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

3 januari 2019 /