Deze Vlaamse films en tv-series keek ik in 2019

Deze Vlaamse films en tv-series keek ik in 2019. Een lijst die ik gedurende het jaar zal updaten, zodat er aan het eind van 2019 een mooi jaaroverzicht staat.

Deze Vlaamse films keek ik:

Deze Vlaamse series keek ik:

  • Eigen Kweek – seizoen 3. Het nieuwe en laatste seizoen is op 1 januari van start gegaan. Ik zat er meteen in. Blijft één van mijn Vlaamse favorieten. Hoe dat kan? Combinatie van sterke cast, geweldige humor en een spannend onderwerp. Ken je Eigen Kweek nog niet? Klik hier om dan alle artikelen te lezen, die ik op VlaamsKijken over deze serie schreef.
  • Dertigers – de serie van Eén. Is gestart op maandag 7 januari met 24 afleveringen. Je kunt de serie op verschillende manieren volgen en ik koos ervoor om dat te doen via YouTube (toen dat nog mogelijk was vanuit Nederland). Drie dagen later heb ik de hele serie gezien. De cast bevat misschien niet de meest bekende namen, maar dat stoort helemaal niet. Sterker nog: dat zorgt er denk ik voor dat je ze ziet als een echte vriendengroep. Vind je het begin iets te cliché zet dan alsjeblieft door. Ik werd echt het verhaal ingezogen. Maatschappelijke thema’s, zoals rouw, mantelzorg en verslaving, worden daarbij niet uit de weg gegaan. Daarnaast zullen de dertigers onder ons ook de muziek wel kunnen waarderen. Hier lees je alles over Dertigers.

Nieuwtje: er wordt een Nederlandse remake van Dertigers gemaakt!

  • De Luizenmoeder – VTM heeft een remake gemaakt van de populaire Nederlandse serie. Die hype heb ik destijds aan me voorbij laten gaan, maar voor de Vlaamse variant maak ik toch een uitzondering. Heb de eerste aflevering gezien en vond dat een vermakelijk half uurtje. Daarnaast vind ik Lynn van Royen een geweldige actrice. Dus we blijven kijken. Lees hier meer over de cast en het verhaal.
  • #LikeMe – Is een jongerenserie van Ketnet. Musical-achtig waarvoor grote hits uit Nederland en Vlaanderen zijn verwerkt. Was nieuwsgierig geworden door alle berichten over deze serie. En moet je zeggen dat ik ‘m als volwassene ook wel kon waarderen. Ik heb al het nodig geschreven over deze serie. Klik hier.
  • De Dag – ben ik net aan begonnen. Je kunt er hier al het één en ander over lezen.
  • Chaussee D’Amour – ben ik net aan begonnen. Gezien dat er ook een tweede seizoen komt, dus daar ga ik jullie ook van op de hoogte houden. Voor wie de serie nog niet kent; dit is het verhaal.
  • Gina & Chantal – hier keek ik al een tijdje naar uit. Alleen bleef het lang onduidelijk wanneer ze ‘m zouden gaan uitzenden. En toen was er opeens het berichtje dat de afleveringen via VTMGO worden gedeeld vanaf 1 augustus. Ik ben dus meteen gestart met kijken en kijk nu al uit naar volgende week. Dan worden er weer twee nieuwe afleveringen geplaatst. Hier lees je alles over het verhaal en de cast van Gina & Chantal. 
  • Grenslanders – Deze Nederlands-Vlaamse productie moet op Eén nog van start gaan, maar op NPO3 zijn ze al gestart met de uitzendingen. De eerste aflevering moest ik er even inkomen, maar vanaf de tweede zit ik er echt helemaal in. Kortom: dat zijn nog een paar leuke weken. Hier lees je alles over Grenslanders. 
  • Geub – de tv-serie van Philippe Geubels. In België komt ie 3 september op tv, maar in Nederland kon ik ‘m via Videoland al bekijken. Ik vind het een absolute aanrader. Ontdek alles over Geub.
  • Fiskepark – deze Canvas-serie heb ik opgenomen. Heb nu een paar afleveringen gezien. Het boeit me absoluut. Dit schreef ik er al over. 

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

2 januari 2019 /