De Luizenmoeder in Vlaanderen: eerste beelden

De Luizenmoeder komt naar Vlaanderen. De eerste beelden van de remake van de Nederlandse successerie zijn vandaag naar buiten gebracht door VTM. Het is nog even wachten op de eerste aflevering. Die zal te zien zijn op 9 januari op VTM. Waar Jennifer Hoffman in de Nederlandse versie schitterde. Daar zal in Vlaanderen Lynn Van Royen de hoofdrol voor haar rekening nemen. Ik ben ontzettend benieuwd. Ik vind haar echt een geweldige actrice. Qua uiterlijk heeft ze wel wat weg van ‘onze’ Angela Schijf. Els Dottermans speelt Juffrouw Ank, een rol die Ilse Warringa natuurlijk heel veel bekendheid heeft gegeven in Nederland.

Update 6 augustus 2019: Het eerste seizoen van de Vlaamse Luizenmoeder is nu op DVD verkrijgbaar.

Het verhaal:
De Luizenmoeder is een comedyreeks die zich afspeelt in een even bijzondere, als alledaagse en herkenbare arena: de lagere school. Het leven om en rond de basisschool lijkt – meer dan we vermoeden – op het echte leven in de hedendaagse maatschappij. Met te veel regels of (gedrags)codes. En waar volwassenen zich soms als kinderen gedragen en omgekeerd. Met eigen speelplaatsafspraken, verkeers- en verjaardagsfeestjesregels, hiërarchieën, hangouders, tienminutengesprekken en natuurlijk… luizenmoeders.

Door het afnemend aantal leerlingen heeft de basisschool De Akker een moeilijk jaar achter de rug. Hierdoor zijn enkele onderwijzers én de conciërge ontslagen. Het is nu aan de schoolleiding om in het nieuwe schooljaar een frisse start te maken. Centraal staat Hannah (Lynn Van Royen), de mama van de 7-jarige Fleur. Als moeder van een nieuwe leerlinge probeert ze zich staande te houden in een wereld vol moedermaffia, speelplaatsregels, rigide verjaardagsprotocollen, zingende juffen, ouderparticipatie en ander leed. De vaak ondoordachte initiatieven van de directeur (Tom Audenaert) maken het er niet eenvoudiger op. Hij wil een nieuwe wind door de school laten waaien.

Cast De Luizenmoeder Vlaanderen

Regisseur Maarten Moerkerke (Deadline, 13 Geboden, Coppers, De Bende van Jan De Lichte) is verantwoordelijk voor De Luizenmoeder in Vlaanderen. Hij kon een geweldige cast verzamelen. Naast Lynn Van Royen zie je Els Dottermans, Tom Audenaert, Katelijne Damen, Elise Bundervoet, Maarten Ketels, Steven Beersman, Isabelle Van Hecke, Hélène Devos, Ikram Aoulad, David Cantens en Abdul Malik Mohammed.

 • Lynn Van Royen (Spitsbroers, Beau Sejour, Tabula Rasa) speelt Hannah, moeder van Fleur en in aflevering gebombardeerd tot de ‘luizenmoeder’
 • Els Dottermans (Gevoel voor Tumor, Amateurs, Oud-België, Loslopend Wild) is Juffrouw Els van het 1ste leerjaar
 • Tom Audenaert (Kafka, Hasta La Vista, Nieuw Texas) is schooldirecteur Erik
 • Katelijne Damen (De Smaak van De Keyser) is Juffrouw Chantal van het 5de leerjaar
 • Elise Bundervoet (Buiten de Zone) is Nancy, voorzitter ouderraad en assistente van de directeur
 • Maarten Ketels (Groenten uit Balen, De Rodenburgs) speelt conciërge Ronald
 • Steven Beersman (Theatergroep Arsenaal/Lazarus) is Karel, vader van Maledieve
 • Isabelle Van Hecke (Le Ciel Flamand, Bevergem, Marsman) speelt Angelique, moeder van Joelle
 • Hélène Devos (Belgica) is Kim, moeder van Youandi
 • Ikram Aoulad (Cordon, De 16, Het Tweede Gelaat) is Mel, moeder van Shanaya
 • David Cantens (Marsman, Nieuw Texas) speelt Joeri, vader van Rita
 • Abdul Malik Mohammed (Spitsbroers, So You Think You Can Dance) speelt Kenneth, vader van Rita

Vanaf woensdag 9 januari 2019 om 20.35 uur bij VTM. Via de app en website kun je ook vanuit Nederland kijken.

De Luizenmoeder in Vlaanderen: eerste beelden

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 december 2018 /