Dertigers bingewatchen of iedere avond voor tv?

Dertigers bingewatchen of zit jij iedere avond voor tv? Eén heeft bekendgemaakt dat de serie vanaf maandag 7 januari 2019 rond 22.00 uur wordt uitgezonden. Vanaf dat moment zijn de afleveringen – die 25 minuten duren – iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op tv. Wil je Dertigers bingewatchen dan kun je terecht op YouTube en VRT NU waar alle afleveringen meteen te kijken zijn.

Dertigers bingewatchen

Aan de ene kant is het fijn dat je in één keer door kunt kijken; aan de andere kant – als het een fijne serie is – dan zorgt dat meteen weer voor slapeloze nachten. Want dat bingewatchen is natuurlijk niet echt bevorderlijk voor je nachtrust. Anderzijds mis je zo ook een vast ‘geniet’ momentje. Misschien herkenbaar voor de mensen die fanatiek een soap – zoals GTST – volgen: je kijkt toch uit naar het moment dat je weer op de bank kunt neerploffen met een mok thee en wat lekkers.

Ben benieuwd of de serie een beetje gaat scoren. Voor mij zijn de acteurs en actrices nog onbekend. Geen idee dus wat ik van Yannick De Coster, Kim Van Oncen, Tom Dingenen, Evelien Van Hamme, Kristof Goffin en Ellen Verest kan verwachten. Anderzijds spreekt het onderwerp mij als dertiger helemaal aan. Denk dat ieder die gestudeerd heeft het wel kent: na die periode moet je toch een nieuwe balans vinden. En dit is een serie dus er staat nog veel meer te gebeuren…

Het verhaal:

Dertigers gaat om een vriendengroep van zes dertigers. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studentenjaren in Antwerpen en bleven na hun studies in of rond de stad hangen, elk zoekende naar hun eigen weg, een job en een partner. De vriendschap bleef overeind, maar nu worstelt elk van hen met de uitdagingen van hun generatie. Die onmogelijke work-life balance en een onverwerkt trauma waarbij ieder zijn eigen geheim draagt, zorgen voor spanningen binnen de vriendengroep.

Dertigers boeken

In Vlaanderen is het heel gebruikelijk dat er boeken verschijnen rondom tv-series. Zo heeft ook Dertigers twee boeken.

Op 6 januari 2020 start het tweede seizoen van Dertigers; ontdek hier hoe het verhaal verder gaat.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 december 2018 /