Gevoel voor Tumor aanrader! Te kijken op Netflix, Videoland, Eén en VRT NU

Gevoel voor tumor is wat mij betreft echt een aanrader. De tv-serie wordt op dit moment weer uitgezonden op Eén. Ik kijk niet vaak series meerdere keren, maar voor deze maak ik echt een uitzondering. Daarnaast kun je Gevoel voor Tumor kijken op Netflix, Videoland en VRT Nu.

Waarom ik Gevoel voor Tumor een aanrader vind?

– De serie gaat over een serieus onderwerp (kanker) waar helaas velen van ons (in eigen omgeving) ervaring mee hebben. Maar er is wel ruimte voor humor, waardoor het niet té beklemmend is om te kijken. Dat wil je ook niet hebben op je relaxte zondagavond tenslotte. De bedenker van de serie – Leander Verdievel – zei daar het volgende over. “Het klinkt raar, maar ik heb veel gelachen in die periode. Het is haast een antigif voor al het vergif dat ze in je lijf pompen.” 

– Gevoel voor Tumor start waar andere series vaak stoppen. Het is wat dat betreft echt een taboedoorbrekend verhaal, waarbij Leander Verdievel zijn eigen ervaringen en anekdotes en die van zijn medepatiënten heeft verwerkt. “Ze gaven me de inspiratie om dit authentiek, warmen enigszins taboedoorbrekend verhaal te vertellen over die andere kant van kanker die zelden of nooit aan bod komt.”

– Hij heeft daarbij ook het Gevoel voor tumor-boek geschreven. ‘Een handleiding voor kanker, zonder taboes.’ Zoals hij zelf schrijft op de achterflap: “Geen enkel boek dat ik ooit kreeg, had voor mij de juiste toon. Nooit herkende ik mezelf erin. En vooral: nooit deden ze me lachen, terwijl humor voor veel mensen met kanker hét antigif is om alle ellende aan te kunnen.”

– Terug naar de serie: de cast van Gevoel voor tumor kent verrassende, maar vooral veel bekende namen. De naam Maarten Nulens zegt je misschien nog niet zoveel. Ja, als je Beau Séjour hebt gevolgd, dan herken je ‘m waarschijnlijk wel. Een knappe verschijning die je echt ziet als Tristan en niet als Maarten die Tristan speelt (zoals ik dat bij veel Nederlandse series met bekende namen vaak heb). Daarnaast zijn Els Dottermans, Dirk Van Dijck en Vic De Wachter natuurlijk niet de minste Vlaamse acteurs. Maar ook Marthe Schneider (die nu in Glad IJs te zien is) en Liesa Naert mogen we niet vergeten.

De serie is uitgeroepen tot de beste van Europa!

Kijken dus, het is absoluut een aanrader! Iedere dinsdag rond elf uur ’s avonds te zien op Eén. Daarnaast ook te kijken via VRT NU en Videoland.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 december 2018 /