Gevoel voor Tumor aanrader! Start vandaag op NPO3

Gevoel voor tumor is wat mij betreft echt een aanrader. De tv-serie start vandaag op NPO3. Bij mij staat de opname voor het hele seizoen al aan. Heb de start wel op Eén gezien, maar toen een aantal afleveringen gemist. Ik ga ‘m dus nogmaals kijken én dat wil in mijn geval echt wel wat zeggen. Ik kijk eigenlijk niks twee keer. Kijk liever dan iets nieuws. Maar voor deze serie maak ik een uitzondering.

Waarom ik Gevoel voor Tumor een aanrader vind?

– De serie gaat over een serieus onderwerp (kanker) waar helaas velen van ons (in eigen omgeving) ervaring mee hebben. Maar er is wel ruimte voor humor, waardoor het niet té beklemmend is om te kijken. Dat wil je ook niet hebben op je relaxte zondagavond tenslotte. De bedenker van de serie – Leander Verdievel – zei daar het volgende over. “Het klinkt raar, maar ik heb veel gelachen in die periode. Het is haast een antigif voor al het vergif dat ze in je lijf pompen.” 

– Gevoel voor Tumor start waar andere series vaak stoppen. Het is wat dat betreft echt een taboedoorbrekend verhaal, waarbij Leander Verdievel zijn eigen ervaringen en anekdotes en die van zijn medepatiënten heeft verwerkt. “Ze gaven me de inspiratie om dit authentiek, warmen enigszins taboedoorbrekend verhaal te vertellen over die andere kant van kanker die zelden of nooit aan bod komt.”

– Hij heeft daarbij ook het Gevoel voor tumor-boek geschreven. ‘Een handleiding voor kanker, zonder taboes.’ Zoals hij zelf schrijft op de achterflap: “Geen enkel boek dat ik ooit kreeg, had voor mij de juiste toon. Nooit herkende ik mezelf erin. En vooral: nooit deden ze me lachen, terwijl humor voor veel mensen met kanker hét antigif is om alle ellende aan te kunnen.”

– Terug naar de serie: de cast kent verrassende, maar vooral veel bekende namen. De naam Maarten Nulens zegt je misschien nog niet zoveel. Ja, als je Beau Séjour hebt gevolgd, dan herken je ‘m waarschijnlijk wel. Een knappe verschijning die je echt ziet als Tristan en niet als Maarten die Tristan speelt (zoals ik dat bij veel Nederlandse series met bekende namen vaak heb). Daarnaast zijn Els Dottermans, Dirk Van Dijck en Vic De Wachter natuurlijk niet de minste Vlaamse acteurs. Maar ook Marthe Schneider en Liesa Naert mogen we niet vergeten.

De serie is uitgeroepen tot de beste van Europa!

Kijken dus, het is absoluut een aanrader! De serie start om 21.10 uur op NPO 3.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

16 december 2018 /