Trio met Matteo Simoni voor Valentijnsdag in bioscoop

Trio met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke zal voor Valentijnsdag in de bioscoop te zien zijn. Ze hebben voor deze film het theaterstuk ‘Hechten’ van Stefaan van Brabandt bewerkt. In 2016 trokken de drie acteurs met dit stuk door het land en werden ze vrienden. Ze zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar, want ook in Safety First (blijft één van mijn Vlaamse favorieten) schitterden de drie al samen (aangevuld met Ben Segers).

De samenwerking – of moeten we zeggen, het triootje – verliep zo vlot en inspirerend dat de drie besloten om samen een productiehuisje op te richten. Bruno, Ruth en Matteo. Kortom Brutteo. Hun eerste film ‘Trio’ werd zowel door hen geregisseerd, geproduceerd als geacteerd.

De film is nu op DVD verkrijgbaar:

‘Trio’ volgt het verhaal van Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

“Er gebeurt iets wanneer wij drie bij elkaar zijn. Iets dat alleen maar goesting naar meer genereert. Iets dat inspireert, doet creëren, bevrijdt en uitdaagt. Chemie, magie, wie zal het zeggen. Eén ding staat vast: wanneer je beste vrienden je collega’s zijn en andersom werk je waarschijnlijk bij Brutteo”, aldus Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke.

Trio‘ wordt geproduceerd door Brutteo en kwam tot stand met de steun van VIER en het Stap programma van Telenet, en in samenwerking met Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film vanaf 13 februari 2019 in de bioscoopzalen zal verdelen. De film is nu ook op dvd verkrijgbaar.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

10 december 2018 /