Trailer De Collega’s van Jan Verheyen

Trailer De Collega’s van Jan Verheyen! Vanaf 12 december is deze film te zien in de Belgische bioscopen. De cast liegt er niet om met: Ben Segers, Steve Geerts, Veerle Dobbelaere, Ikram Aoudad, Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet, Loes Swaenepoel en Steph Goossens.

De Collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Alexander (gespeeld door Steve Geerts) wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet. Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend. Daar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

Ben Segers – fervent verzamelaar van De Collega’s-serie – neemt de rol van Freek Van Praet op zich (dit was het personage van Jean De Pesser in de originele serie). Veerle Dobbelaere is de directrice, Ikram Aoudad haar directiesecretaresse. Eva van der Guch, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en Loes Swaenenpoel zijn de verschillende dossierbeheerders. Steph Goossens is de logistieke medewerker.


Regisseur Jan Verheyen mag de legendarische serie nieuw leven inblazen. Hij vertelde dit voorjaar, bijzonder blij te zijn met deze cast: “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vinden van ‘de nieuwe Collega’s’. Ik ben érg blij met de groep die het geworden is. Het is een, denk ik, verrassende combinatie van nieuwe en vertrouwde gezichten uit zowel film, theater als televisie.”

“Veel mensen ook met wie ik nog niet eerder gewerkt heb, en die zelf ook nog niet samen hebben gespeeld. Een ‘willekeurige’ groep dus, net zoals échte Collega’s die door het lot worden samengebracht. Ik heb al een aantal ensemblefilms mogen regisseren (‘Team Spirit’, ‘Zot van A.’, de twee F.C. De Kampioenen-films) en het is altijd boeiend te ontdekken welke groepsdynamiek ontstaat en hoe realiteit en fictie elkaar beïnvloeden. Ik kijk uit naar een spannend avontuur met een buitengewone groep getalenteerde individuen.”

Ook de oorspronkelijke collega’s zullen als snoepjes op een taart te zien zijn in deze film. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven, Sam Fierens en Mathias Pagineer.

Trailer De Collega’s

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 december 2018 /