Trailer De Collega’s van Jan Verheyen

Trailer De Collega’s van Jan Verheyen! Vanaf 12 december is deze film te zien in de Belgische bioscopen. De cast liegt er niet om met: Ben Segers, Steve Geerts, Veerle Dobbelaere, Ikram Aoudad, Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet, Loes Swaenepoel en Steph Goossens.

De Collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Alexander (gespeeld door Steve Geerts) wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet. Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend. Daar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

Ben Segers – fervent verzamelaar van De Collega’s-serie – neemt de rol van Freek Van Praet op zich (dit was het personage van Jean De Pesser in de originele serie). Veerle Dobbelaere is de directrice, Ikram Aoudad haar directiesecretaresse. Eva van der Guch, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en Loes Swaenenpoel zijn de verschillende dossierbeheerders. Steph Goossens is de logistieke medewerker.


Regisseur Jan Verheyen mag de legendarische serie nieuw leven inblazen. Hij vertelde dit voorjaar, bijzonder blij te zijn met deze cast: “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vinden van ‘de nieuwe Collega’s’. Ik ben érg blij met de groep die het geworden is. Het is een, denk ik, verrassende combinatie van nieuwe en vertrouwde gezichten uit zowel film, theater als televisie.”

“Veel mensen ook met wie ik nog niet eerder gewerkt heb, en die zelf ook nog niet samen hebben gespeeld. Een ‘willekeurige’ groep dus, net zoals échte Collega’s die door het lot worden samengebracht. Ik heb al een aantal ensemblefilms mogen regisseren (‘Team Spirit’, ‘Zot van A.’, de twee F.C. De Kampioenen-films) en het is altijd boeiend te ontdekken welke groepsdynamiek ontstaat en hoe realiteit en fictie elkaar beïnvloeden. Ik kijk uit naar een spannend avontuur met een buitengewone groep getalenteerde individuen.”

Ook de oorspronkelijke collega’s zullen als snoepjes op een taart te zien zijn in deze film. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven, Sam Fierens en Mathias Pagineer.

Trailer De Collega’s

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

10 december 2018 /