De Collega’s 2.0 première – after-movie

De Collega’s 2.0 première – aftermovie kunnen we vandaag delen op Vlaams Kijken. De nieuwste film van Jan Verheyen is vanaf 12 december te zien in de Belgische bioscopen. De première vond plaats exact veertig jaar, nadat de eerste aflevering van de legendarische reeks De Collega’s van Jan Matterne op de toenmalige BRT uitgezonden werd.

Regisseur Jan Verheyen verzamelde elf nieuwe collega’s die dag in dag uit verplicht met elkaar moeten samenwerken waaronder Ben Segers, Veerle Dobbelaere, Steve Geerts, Eva van der Gucht, Mathias Vergels, Tatyana Beloy en Steph Goossens.

De nog actieve ‘anciens’ uit de toenmalige reeks kregen een gastrol in de film en mochten uiteraard niet ontbreken op de première. Zo waren onder meer René Verreth, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Nora Tilley, Agnes De Nul en Johny Voners eveneens in Antwerpen aanwezig.

Over de film:
De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Alexander wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet. Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

​De Collega’s 2.0 is een productie van Fobic Films (Hasta La Vista, Auwch, #hetisingewikkeld) in coproductie met VTM. Het scenario werd geschreven door Sam Fierens en Mathias Pagnaer. De film werd gemaakt in samenwerking met Kinepolis Film Distribution, Telenet Stap, De Nationale Loterij, Screen Flanders, Stad Genk, Stad Mechelen, het Creative Europe programma van de Europese Commissie, Flanders Film Funding en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

De Collega’s 2.0 draait vanaf 12 december in de bioscoop.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

10 december 2018 /