De Collega’s 2.0 première – after-movie

De Collega’s 2.0 première – aftermovie kunnen we vandaag delen op Vlaams Kijken. De nieuwste film van Jan Verheyen is vanaf 12 december te zien in de Belgische bioscopen. De première vond plaats exact veertig jaar, nadat de eerste aflevering van de legendarische reeks De Collega’s van Jan Matterne op de toenmalige BRT uitgezonden werd.

Regisseur Jan Verheyen verzamelde elf nieuwe collega’s die dag in dag uit verplicht met elkaar moeten samenwerken waaronder Ben Segers, Veerle Dobbelaere, Steve Geerts, Eva van der Gucht, Mathias Vergels, Tatyana Beloy en Steph Goossens.

De nog actieve ‘anciens’ uit de toenmalige reeks kregen een gastrol in de film en mochten uiteraard niet ontbreken op de première. Zo waren onder meer René Verreth, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Nora Tilley, Agnes De Nul en Johny Voners eveneens in Antwerpen aanwezig.

Over de film:
De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Alexander wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet. Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

​De Collega’s 2.0 is een productie van Fobic Films (Hasta La Vista, Auwch, #hetisingewikkeld) in coproductie met VTM. Het scenario werd geschreven door Sam Fierens en Mathias Pagnaer. De film werd gemaakt in samenwerking met Kinepolis Film Distribution, Telenet Stap, De Nationale Loterij, Screen Flanders, Stad Genk, Stad Mechelen, het Creative Europe programma van de Europese Commissie, Flanders Film Funding en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

De Collega’s 2.0 draait vanaf 12 december in de bioscoop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 december 2018 /