Baantjer het Begin ook in Vlaamse bioscopen

Baantjer het Begin zal ook in Vlaamse bioscopen te zien zijn vanaf 18 april 2019. De film is de kick-off van de serie die in 2020 bij Videoland en RTL4 te zien zal zijn. Waldemar Torenstra speelt rechercheur De Cock. De rol van zijn partner Tonnie Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt.

De opnames van de film en serie, onder regie van Arne Toonen, zijn momenteel in volle gang. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer. Het verhaal zal weer gebaseerd zijn op de boeken van A.C. Baantjer.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Cast Baantjer het Begin

De cast van Baantjer het Begin telt verrassende namen (ook Vlaamse). Dat moet volgens mij ook als je zo’n legendarische serie in een nieuw jasje gaat vormgeven. Zoals in de intro al aangegeven wordt Waldemar Torenstra De Cock met C-O-C-K. En Tygo Gernandt is zijn partner Tonnie.

Fedja van Huêt speelt Bob Donkers, kopstuk van het Amsterdamse misdaadkartel. Jelka van Houten is wachtcommandant Selma op het politiebureau in de Warmoesstraat. Ryanne van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, maakt haar speelfilmdebuut in de rol van patholoog anatoom Dr. Rusteloos.

Robert de Hoog kruipt in de huid van de Amsterdamse crimineel Siem Looder. Loes Luca en Lisa Smit spelen respectievelijk de moeder (Louise) en het zusje (Pien) van Tonnie Montijn. Ruben van der Meer speelt rechercheur van Kemenade en Horace Cohen rechercheur Baks; collega’s van De Cock en Montijn op het politiebureau in de Warmoesstraat.

Peter Bolhuis kruipt in de rol van de politiechef en Bas Keijzer wordt een collega rechercheur van De Cock. Tim Murck, Mads Wittermans en Dennis Grotenhuis zijn te zien als kopstukken van de krakersbeweging. Leny Breederveld wordt archivaris op bureau Warmoesstraat. Bart Rijnink speelt Ron, een oude bekende van de Amsterdamse politie. En Poal Cairo gaat de rol van crimineel Johnny Wormgoor vervullen, die samen met Simon ‘Siem’ Looder het misdaadduo Kant & Klaar vormt.

Meer over de nieuwe Baantjer film en serie

Het filmscenario is geschreven door Thijs Römer, Carl Joos en Willem Bosch. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck, Willem Bosch, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie Baantjer het Begin worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met Hilde De Laere van FBO.

De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm voorjaar 2019 uit in de bioscoop in Nederland en België. Van de Baantjer-boeken waarop ook deze film is gebaseerd zijn al zeven miljoen exemplaren verkocht.

Je eigen Baantjer-boek

Grappig weetje voor de fans: wist je dat je zelfs een Baantjer-boek kan laten maken met jouw naam? Dan speel jij dus opeens de hoofdrol (of degene aan wie je ‘m cadeau geeft).

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

10 december 2018 /