Wim Opbrouck wint Publieksprijs Jan Wauters

Wim Opbrouck wint Publieksprijs Jan Wauters. Hij kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Taaldag 10 in Studio 4 van het Flageygebouw in Brussel. De teksten en presentatie van de master of baking ceremony, poetsenbakker en taartensommelier vielen duidelijk in de smaak bij het grote publiek. De jury was dan ook lovend over Wim Opbrouck: “Zijn teksten en presentatie zijn snoepjes voor de taalliefhebber.”

Als kers op de taart komt er, na het grote succes, ook een nieuw seizoen aan van Bake Off Vlaanderen. Ik ga er vanuit dat Wim Opbrouck daarin weer te zien is, want deze rol is ‘m op het lijf geschreven. Iedereen die het grootste deel van zijn tijd in de keuken al bakkend spendeert, kan zich vanaf nu inschrijven voor het derde seizoen via VIER.be. Daarnaast bekroonde de vakjury VRT-verkeersanker Hajo Beeckman met de Grote Prijs Jan Wauters 2018.

De Grote Prijs Jan Wauters wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit.

Dit waren de andere genomineerden:
Ayco Duyster (Radio 1)
Cara Van der Auwera (Klara)
Chaima Saysay (MNM)
Gilles De Coster (Radio 1, Canvas en Vier)
Kim Debrie (Radio 2)
Lode Roels (Radio 1)
Merijn Casteleyn (VTM)
Thomas Vanderveken (Canvas)

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

31 oktober 2018 /