Wim Opbrouck wint Publieksprijs Jan Wauters

Wim Opbrouck wint Publieksprijs Jan Wauters. Hij kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Taaldag 10 in Studio 4 van het Flageygebouw in Brussel. De teksten en presentatie van de master of baking ceremony, poetsenbakker en taartensommelier vielen duidelijk in de smaak bij het grote publiek. De jury was dan ook lovend over Wim Opbrouck: “Zijn teksten en presentatie zijn snoepjes voor de taalliefhebber.”

Als kers op de taart komt er, na het grote succes, ook een nieuw seizoen aan van Bake Off Vlaanderen. Ik ga er vanuit dat Wim Opbrouck daarin weer te zien is, want deze rol is ‘m op het lijf geschreven. Iedereen die het grootste deel van zijn tijd in de keuken al bakkend spendeert, kan zich vanaf nu inschrijven voor het derde seizoen via VIER.be. Daarnaast bekroonde de vakjury VRT-verkeersanker Hajo Beeckman met de Grote Prijs Jan Wauters 2018.

De Grote Prijs Jan Wauters wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit.

Dit waren de andere genomineerden:
Ayco Duyster (Radio 1)
Cara Van der Auwera (Klara)
Chaima Saysay (MNM)
Gilles De Coster (Radio 1, Canvas en Vier)
Kim Debrie (Radio 2)
Lode Roels (Radio 1)
Merijn Casteleyn (VTM)
Thomas Vanderveken (Canvas)

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

31 oktober 2018 /