Vechtmeisje met Hilde De Baerdemaeker valt in de prijzen

Vechtmeisje met Hilde De Baerdemaeker valt in de prijzen op het Cinekid Festival. De film mag zich Beste Nederlandse Familiefilm noemen. Van zowel de jury, als het publiek,kregen ze deze titel.

Vechtmeisje

Vechtmeisje gaat over de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12). Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist ze met haar moeder (Hilde De Baerdemaeker) en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Cast Vechtmeisje

De regie van Vechtmeisje is in handen van Johan Timmers. Het script is geschreven door Barbara Jurgens. De hoofdrollen worden gespeeld door Aiko Beemsterboer, Noa Farinum en Bas Keizer. Bijrollen zijn onder meer voor Imanuelle Grives, Hilde De Baerdemaeker, Ali Ben Horsting en Dioni Jurado-Gomez.

  • Wist je dat Aiko Beemsterboer nu te zien is in de nieuwe Nederlandse serie Het A-Woord?
  • En dat Hilde De Baerdemaeker vanaf eind van het jaar in Vlaanderen dagelijks te zien zal zijn op VTM in de telenovelle Lisa?
  • Tja, en over Imanuelle Grives is de laatste tijd natuurlijk al ontzettend veel geschreven… De Vlaamse kijkers kunnen haar kennen van Keizersvrouwen (bij jullie op Netflix). En in Nederland zal ze te zien zijn in de remake van Over de oceaan. En je zag haar nog in het tweede seizoen van Papadag.

Cinekid Leeuwen

Regisseur Johan Timmers over het winnen van de Cinekid Leeuwen: “Ik ben erg blij met de mooie reacties op de film. En deze prijzen zijn natuurlijk de grote kers op de slagroomtaart! Eigenlijk zijn de prijzen vooral voor hoofdrolspeelsters Aiko en Noa; hun energie, lol en kracht maakt de film tot wat hij is.”

Makers

Vechtmeisje is geproduceerd door The Film Kitchen in coproductie met A Private View en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), CoBO en AVROTROS.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

30 oktober 2018 /