Vechtmeisje met Hilde De Baerdemaeker valt in de prijzen

Vechtmeisje met Hilde De Baerdemaeker valt in de prijzen op het Cinekid Festival. De film mag zich Beste Nederlandse Familiefilm noemen. Van zowel de jury, als het publiek,kregen ze deze titel.

Vechtmeisje

Vechtmeisje gaat over de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12). Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist ze met haar moeder (Hilde De Baerdemaeker) en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Cast Vechtmeisje

De regie van Vechtmeisje is in handen van Johan Timmers. Het script is geschreven door Barbara Jurgens. De hoofdrollen worden gespeeld door Aiko Beemsterboer, Noa Farinum en Bas Keizer. Bijrollen zijn onder meer voor Imanuelle Grives, Hilde De Baerdemaeker, Ali Ben Horsting en Dioni Jurado-Gomez.

  • Wist je dat Aiko Beemsterboer nu te zien is in de nieuwe Nederlandse serie Het A-Woord?
  • En dat Hilde De Baerdemaeker vanaf eind van het jaar in Vlaanderen dagelijks te zien zal zijn op VTM in de telenovelle Lisa?
  • Tja, en over Imanuelle Grives is de laatste tijd natuurlijk al ontzettend veel geschreven… De Vlaamse kijkers kunnen haar kennen van Keizersvrouwen (bij jullie op Netflix). En in Nederland zal ze te zien zijn in de remake van Over de oceaan. En je zag haar nog in het tweede seizoen van Papadag.

Cinekid Leeuwen

Regisseur Johan Timmers over het winnen van de Cinekid Leeuwen: “Ik ben erg blij met de mooie reacties op de film. En deze prijzen zijn natuurlijk de grote kers op de slagroomtaart! Eigenlijk zijn de prijzen vooral voor hoofdrolspeelsters Aiko en Noa; hun energie, lol en kracht maakt de film tot wat hij is.”

Makers

Vechtmeisje is geproduceerd door The Film Kitchen in coproductie met A Private View en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), CoBO en AVROTROS.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

30 oktober 2018 /