Geub van Philippe Geubels in Nederland via RTL 4, Videoland en Eén

Geub van Philippe Geubels zal ook in Nederland op tv te zien zijn. Je kunt natuurlijk gewoon naar Eén kijken, maar ook via RTL 4 en Videoland wordt de serie van Philippe Geubels aan het publiek getoond. De opnames zijn in juni gestart en in de loop van 2019 moet de serie klaar zijn.

Philippe Geubels houdt van acteren. Hij had al ervaring met zware dramatische rollen, dankzij zijn rol in K3 en het dierenhotel. Maar nu wil Philippe ook eens iets luchtigs proberen. Dat is Geub (werktitel) geworden, een uit zijn voegen gebarsten sitcom waarin Philippe -uiteraard- de hoofdrol vertolkt.

In Geub krijgt Philippe een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw ervandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt. Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen. En (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te geraken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

In deze komische, achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor komt van de situaties, de nevenpersonages maar vooral van het komische precisiewerk van Philippe Geubels. De komiek laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

Geub in twee landen tegelijk

Netmanager Eén, Olivier Goris: “Superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Tranen van het lachen bij het lezen van de scenario’s, die heb ik al gehad. Ik kan niet wachten tot de kijkers Geub straks in het echt te zien krijgen. In België én Nederland. Als dat maar goed afloopt!”

CEO RTL Nederland Sven Sauvé over dit nieuwe avontuur met Geubels: “Net als Philippe zijn ook wij vereerd, verheugd en doodsbang nu hij in twee landen tegelijk zijn humor op de mensen afvuurt. We kunnen niet overzien wat voor gevolgen dat heeft voor de Lage Landen en ook niet voor het ego van Geub. We wachten het rustig af.”

Geub wordt geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen, die eerder al meewerkten aan Geubels en de Belgen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders. De regie ligt in de kundige handen van Mathias De Neve.

De reeks zorgt voor een primeur omdat ze zowel op Eén als op de commerciële zender RTL Nederland te zien is. Geub wordt geproduceerd door Woestijnvis. Voor de coproductie met RTL wordt samengewerkt met Pretpraters NL Producties.

Meer van Philippe Geubels:

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

17 oktober 2018 /