Black-out: nieuwe tv-serie Eén voor winter 2020

Black-out is de nieuwe tv-serie van Eén voor (op zijn vroegst) de winter van 2020. In deze politieke actiethriller – met Sara De Roo en Geert Van Rampelberg in de hoofdrol – is het land in de ban van een complete elektriciteitspanne.

Hier lees je alles over cast, personages, verhaal en makers van Black-Out.

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Niet voor een paar uur maar dagen aan een stuk. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. Sarah De Roo (Met man en macht, Loft) speelt de rol van Annemie Hillebrand en Geert Van Rampelberg (De infiltrant, Clan) die van Michael Dendoncker. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over het Vlaamse energiebeleid in de afgelopen 15 jaar.

Black-out is de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony. Toch zijn de makers mensen met een lange staat van dienst. Het creatieve team bestaat uit showrunner Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck, die samenwerkten voor series als Eigen kweek, De infiltrant, Dubbelleven en Vermist. Scenarist Geert Verbanck – die je kent van 13 Geboden en Café Derby – werkte mee aan de uitwerking van het concept. Helen Perquy (Tabula rasa, Quiz me quick) en Philippe De Schepper produceren.

Philippe De Schepper: “In augustus 2014 werd de kerncentrale van Doel gesaboteerd. Die sabotage is tot op vandaag nog altijd niet opgelost. Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben. Een geweldig uitgangspunt voor een fictief verhaal en een actiethriller van Vlaamse bodem met een universeel karakter en een internationaal potentieel.”

Black-out heeft een uitgebreide cast met naast Sara De Roo en Geert Van Rampelberg onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michael Pas, Ikram Alouad, Violette Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Mathieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer. Hier lees je alles over de personages die zij spelen.

De opnames van Black-out lopen van 8 oktober 2018 tot half april 2019. De reeks wordt ten vroegste uitgezonden in de winter van 2020.

Klik hier voor al het nieuws over Black-out.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 oktober 2018 /