De Dag Beste Europese fictiereeks La Rochelle

De Dag wint prijs Beste Europese Fictiereeks op Fictie Festival van La Rochelle. De serie maakte deel uit van de officiële competitie, samen met 9 andere Europese fictie- reeksen. De vertoning van De Dag werd gevolgd door een panelgesprek over Belgische fictie. In Nederland is De Dag exclusief te zien bij Ziggo.

Regisseur Gilles Coulier was samen met showrunners en scenaristen Jonas Geirnaert en Julie Mahieu aanwezig om de reeks voor te stellen aan het Franse publiek. Het festival bestaat al twintig jaar. Het is één van de meest gerenommeerde festivals in Frankrijk. Meer dan vijftig Franse en internationale fictie projecten werden er in totaal voorgesteld. De actrice Marie Gillain was voorzitter van de jury. De Dag werd eerder dit jaar op Telenet Play More uitgezonden. Vanaf begin 2019 is de serie ook te zien op VIER. In Nederland is-ie te zien voor abonnees van Ziggo Movies & Series XL.

Een kleine stad wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend en verrassend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. Afwisselend toont de reeks het standpunt van politie en pers en dat van de bankovervallers, de slachtoffers en hun familieleden. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt bij iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel.

Over De Dag

In De Dag krijgen we een verrassende mix van bekende acteurs en opkomend talent te zien met belangrijke rollen voor onder meer Sofie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet, Barbara Sarafian, Ruth Becquart Johan Van Assche, Willy Thomas, Lynn Van Royen maar ook Imani De Caestecker, Zouzou Ben Chikha, Jelle De Beule, Lukas De Wolf en en Bob Snijers. De opwindende soundtrack werd gecomponeerd door Goose – gitarist David Martijn en Roundhouse (nu bekend als Sonhouse).

De Dag’ is een Telenet-reeks geproduceerd door FBO/Woestijnvis, in coproductie met VIER, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 september 2018 /