Frances Lefebure: Make Belgium Great Again!

Frances Lefebure heeft een geheime missie: Make Belgium Great Again! De actrice die je misschien wel kent van haar rollen in Vlaamse series, zoals Vriendinnen, Tom & Harry, Nieuw Texas, Spitsbroers, Vermist en Amigo’s, kruipt nu ook in de huid van presentatrice. Ik dacht dat de eerste keer was, maar als ik haar Wiki er bij pakt, blijkt ze dat eerder ook te hebben gedaan bij Hotel Römantiek en Café De Mol. Make Belgium Great Again is te zien vanaf 18 september om 20.35 uur.

Frances Lefebure had het afgelopen jaar een missie. Een geheime missie. Samen met een groep tv-makers probeerde ze van ons land een betere plek te maken. Is het leven hier dan zo slecht? Zeker niet. Maar we worden elke dag geconfronteerd met problemen. In het nieuws, op sociale media of gewoon thuis. En of deze problemen nu groot of klein zijn, het komt er altijd op neer: als niemand iets probeert, verandert er zeker niets. Daarom deden Frances en haar team een poging om het leven hier een tikkeltje aangenamer te maken. En daarvoor gingen ze ver.

Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn – van onze collectieve smartphoneverslaving tot voedselverspilling – worden in het programma aangepakt. En daar kon je de voorbije maanden al wel iets van gemerkt hebben. Samen met haar team doopte Frances in het holst van de nacht Lier om tot Nier, Tongeren tot Longeren en Geraardsbergen tot GerHARTsbergen. En dat allemaal als eerste stap om orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Soms ging alle hulp ook gewoon naar één iemand die het nodig had. Zo gingen ze mee op zoek naar een deuntje dat al 66 jaar in het hoofd van een man zit, maar dat hij maar niet kon thuisbrengen.

Frances Lefebure

“Samen met de fantastische ploeg van FC Panache heb ik de voorbije maanden geprobeerd om zoveel mogelijk problemen aan te pakken. Met ons programma willen we toch echt wel proberen om het één en ander in beweging te zetten”, licht Frances toe. “We hebben de vreemdste dingen uitgeprobeerd, zijn soms staalhard met ons hoofd tegen de muur gelopen. Maar soms leverden onze inspanningen ook wondermooie dingen op. Want iemand helpen – hoe klein de actie ook – kan écht iets veranderen. Het is misschien een cliché, maar verandering begint ook écht bij jezelf. Als dit geen open sollicitatie is naar de Bond Zonder Naam, weet ik het ook niet meer (lacht).”

De voorbije dagen dook Make Belgium Great Again al anoniem op in het straatbeeld. Overal in Vlaanderen werden bussen of reclamepanelen bestickerd met de tekst GREAT. Ook op het televisiescherm liep een mysterieuze GREAT-spot die bij de kijkers niet onopgemerkt voorbijging. Een opwarmer voor Frances’ nieuwe VTM-programma. Het startschot van Make Belgium Great Again wordt op dinsdag 18 september gegeven.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

12 september 2018 /