Verborgen verlangen – Vlaamse bewerking van Het Verlangen – op dvd

Verborgen verlangen – de Vlaamse vrije bewerking van Het Verlangen van Joram Lürsen – is op dvd uitgebracht. Waar in Nederland de ervaren Chantal Janzen schitterde in de rol van Brigitte, daar vertolkt Astrid Coppens (die ken je misschien nog als Astrid Bryan) haar eerste hoofdrol als schoenenverkoopster Louise. En als ik de trailer zie, vind i dat een hele fijne keuze. Waar ik het bij Chantal nog wel eens lastig vond om haar in die rol te zien, is Astrid voor mijn gevoel nog meer Louise. Alle reden dus om de film te bekijken.

Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Vincent (Roel Vanderstukken) en Dennis Van Brakel (Mathias Sercu) er wordt geen boek meer verkocht! Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: ‘Verborgen Verlangen’, een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte (Dominique Van Malder) én een prulwerkje van een zekere Louise (Astrid Coppens), een zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster.

De twee broers overtuigen Louise en Herman om van rol te wisselen. Louise doet zich voor als de schrijfster van ‘Verborgen Verlangen’ en verkoopt het boek als geen ander. Herman krijgt eindelijk erkenning voor zijn werk en geniet van de recensies én de royalties. Want het boek wordt een echte bestseller en Louise ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer Herman jaloers wordt op Louise’s stijgende roem, start de strijd om erkenning… Vincent en Dennis moeten alles uit de kast halen om de uitgeverij te redden van een nakend schandaal.

Naast Astrid Coppens, Roel Vanderstukken, Mathias Sercu en Dominique Van Malder zien we ook Robrecht Vanden Thoren, Kim Hertogs, Hans Royaards, Janine Bischops, Charlotte Timmers en Joke Devynck in deze film. Verborgen Verlangen is vrij geïnspireerd op Het Verlangen van Joram Lürsen. De bewerking van het script gebeurde door Nele Meirhaeghe en Maarten Moerkerke die de film ook regisseert. Voor Maarten is het meteen zijn debuutfilm nadat hij eerder tekende voor de regie van diverse tv-series, meest recent nog De Bende van Jan de Lichte.

De film wordt gecoproduceerd door Menuet en Kinepolis Film Distribution (KFD). Verborgen Verlangen is de eerste film waarbij KFD niet enkel filmverdeler is, maar ook als co-producent optreedt. De film wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Screen Flanders en Telenet, en een impulspremie van het VAF.

Foto: Frederik Beyens.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 april 2018 /