Jelle De Beule en Kim Snauwaert: hoofdrol in speelfilmdebuut Anke Blondé

Jelle De Beule en Kim Snauwaert spelen hoofdrol in speelfilmdebuut Anke Blondé. De opnames voor The Best of Dorien B. vonden onder meer plaats in Gent en Mol.

The Best of Dorien B

Wat je kunt verwachten – een dramatische komedie over een vrouw (Dorien, gespeeld door Kim Snauwaert) die zichzelf herontdekt. Jelle De Beule speelt haar echtgenoot. Katelijne Verbeke en Dirk Van Dijck geven gestalte aan haar ouders. De rest van de cast wordt vervolledigd door onder andere Robrecht Vanden Thoren, Wine Dierickx en Sebastien Dewaele.

Verder zien we in deze film ook Lander Minne, Willem Loobuyck, Peter De Graef, Isabelle Van Hecke, Kristien De Proost, Tiemen Van Haver, Michael Vergauwen, Dries Heyneman, Ilse De Koe, Herman Gilis, Jonas Vermeulen, Sebastien Dewaele en Leo Franquet. Hier lees je er alles over.

Kim Snauwaert

Voor Kim Snauwaert – die eigenlijk kunstenares is – is dit haar eerste rol. Jelle De Beule zag je eerder al in Callboys en De Dag. Hoofdpersonage Dorien heeft op haar 37ste op het eerste gezicht niets om over te klagen. Ze heeft een succesvolle man, is moeder van twee en heeft de dierenartsenpraktijk van haar vader overgenomen. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op leugens en haar man verdenkt van overspel slaagt ze er niet in met hen over die knobbel in haar borst te praten. Ze gaat beseffen dat ze gevangen zit in een leven dat ze helemaal niet wilde.

‘Is dit hét’

Anke Blondé vertelt: “Ik herinner me nog precies het moment waarop ik dacht: is dit hét? Door een samenloop van omstandigheden was alle logica op een gegeven moment zoek in mijn leven. Ik verkeerde in een totale staat van verwarring. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook maatschappelijk implodeerden er vaste waarden. Dat gevoel heb ik altijd vastgehouden terwijl ik aan het scenario werkte. De vragen waar ik toen mee worstelde, liggen aan de basis van dit scenario. Ik ben heel enthousiast over mijn cast en crew die samen met mij het avontuur tussen humor en tragiek aangaan.”

Regiedebuut

The Best of Dorien B. is het regiedebuut van Anke Blondé. Eerder regisseerde ze de korte film Dura Lex waarvoor ze internationaal erkenning kreeg. Anke schreef eveneens het scenario in samenwerking met Jean-Claude van Rijckeghem en Isabelle Fauvel. Producent is Dries Phlypo van het Gentse productiehuis A Private View.

The Best of Dorien B. is een coproductie van A Private View en Viking Film. De film komt tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Casa Kafka Pictures, Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius, het Creative Europe Media Programma, Telenet en het Gentse Stadsmarketingfonds. De film wordt in de bioscoop verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Foto: NyklyN

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

12 maart 2018 /