Fenix – Nederlands-Vlaamse misdaadserie tot 15 maart gratis bij KPN

Fenix, de nieuwe Nederlands-Vlaamse misdaadserie van KPN, is nog tot 15 maart voor iedereen te zien via KPN. De acht afleveringen zijn nu te vinden op kpn.com/fenix. Na deze periode blijft de serie alleen beschikbaar voor klanten van KPN met Interactieve TV – menu Voor Jou bij iTV. Dat betekent snel kijken… De hoofdrollen worden gespeeld door Rifka Lodeizen en Teun Luijkx – inderdaad Nederlanders. Maar er komen zeker een aantal Vlamingen voorbij, zoals Jan Bijvoet, Julia Ghysels, Chris Nietvelt, Tibo Vandenborre, Wim Opbrouck, Bart Slegers en Flor Decleir. En wat denk je van de Nederlandse toppers Hans Dagelet en Jack Wouterse.

Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader (Hans Dagelet) zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen.

Fenix is geregisseerd door Shariff Korver. Dat is niet de minste. Je kunt hem ook kennen van Infiltrant, Penoza, Zwarte Tulp en Klem. Dat belooft dus veel goed. Zijn namelijk allemaal producties, die ik met veel plezier heb gekeken. Heb al een stukje van de eerste aflevering van Fenix gezien en ik moet zeggen dat het er veelbelovend uit ziet. Verder kan ik er nog niet zo veel over zeggen. Ik vond het belangrijker om dit bericht meteen met jullie te delen, want niet iedereen heeft tenslotte KPN.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

6 maart 2018 /