De twaalf: fictie over volksjury Belgisch assisenproces

De twaalf is een nieuwe fictiereeks van Eén over de volksjury in een Belgisch assisenproces. Het belooft een spannende serie te worden van de schrijvers van Beau Séjour, met onder andere Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote en Johan Heldenbergh

Twaalf burgers worden opgeroepen als jury van een ophefmakende moordzaak. Zij hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (46), die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie, ook het leven van de juryleden neemt door de geruchtmakende moordzaak een hele nieuwe wending. Op den duur wordt de assisenzaak niet alleen het proces van de beschuldigde, maar ook dat van de juryleden zelf.

Cast & makers

Het scenario van De twaalf werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor het veelgesmaakte Beau Séjour zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. Hier lees je meer over de makers van De Twaalf.

Deze spannende fictieserie kan rekenen op een cast met grote namen als Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen, Maaike Neuville, Anne-Mieke Ruyten, Koen De Sutter, Sofie Decleir, Greet Verstraete, Titus De Voogdt, Jolente De Keersmaeker, Sara Vertongen, Isabelle Van Hecke en Uwamungu Cornelis. Meer weten over deze acteurs, actrices en het personage dat ze spelen? Lees het artikel: De twaalf – alles over cast en personages.

Gent hoofdlocatie De twaalf

Voor De twaalf wordt er voornamelijk in en rond Gent gefilmd. Het gerechtsgebouw van Gent is de hoofdlocatie van deze reeks. De twaalf is een productie van Eyeworks film & TV drama voor Eén. De reeks komt tot stand met de steun van het Mediafonds en de Belgische Tax shelter. De serie is uitgezonden eind 2019, begin 2020.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 maart 2018 /