De Luizenmoeder krijgt Vlaamse remake bij VTM

De Luizenmoeder krijgt een Vlaamse remake bij VTM. Vreemd is dat natuurlijk niet, want in Nederland kijken er miljoenen mensen naar de afleveringen van deze serie. De quotes als ‘hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’ zijn zelfs al verwerkt in allerlei artikelen. Tja, zoiets valt natuurlijk ook in Vlaanderen op. Bij Lecter Media, het productiehuis dat de rechten kocht voor Vlaanderen, waren ze na de eerste aflevering al overtuigd. Tja, en als je dan ziet dat met uitgesteld kijken 4,7 miljoen kijkers op de serie afstemmen, dan begrijp ik dat ze daar blij zijn en nog dit jaar van start gaan met de opnames. De uitzenddatum wordt later bekendgemaakt. Wie er in de Vlaamse versie gaan spelen, weet ik nog niet. Het castingproces is in volle gang.

Update 6 augustus 2019: Het eerste seizoen van de Vlaamse Luizenmoeder is nu op DVD verkrijgbaar.

De Luizenmoeder speelt zich af in één van de meest herkenbare arena’s: de wereld van de basisschool. Want iedereen is ooit wel naar school geweest, heeft nu kinderen op school of zit nog altijd op die schoolbanken. De serie is een satire op het gedrag van ouders, schoolpersoneel en de kinderen. De school is een afspiegeling van de hedendaagse wereld, met eigen schoolpleinregels, parkeerbeheer, hangouders, tienminutengesprekken, klassenapp-groepjes, en… luizenmoeders. Het zijn natuurlijk Nederlandse voorbeeld, dus hoe ze dat naar Vlaanderen gaan vertalen, dat vind ik wel bijzonder. Voor mijn gevoel is de cultuur namelijk heel anders.

Davy Parmentier en Ricus Jansegers, programmadirectie van VTM zeggen:  “We zijn bij VTM gecharmeerd door de heel herkenbare, eigentijdse en vernieuwende humor van De Luizenmoeder. De serie houdt iedereen een spiegel voor.” Jan Segers, producent bij Lecter Media: “Ik ben onmiddellijk na de uitzending van de eerste aflevering van De Luizenmoeder op NPO3 getipt. Ik bekeek de aflevering en was meteen verkocht. Alles lijkt te kloppen aan deze serie. Het succes is niet toevallig, maar het gevolg van het geweldige werk van een – allicht – superstraf team. We zijn dan ook heel erg trots dat we de rechten hebben kunnen verwerven en dat we de serie nu voor VTM kunnen maken. De goesting is natuurlijk heel groot.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 februari 2018 /